Филмски фестивал “Камео” је регионални студентски фестивал краткометражног филма који се по други пут одржава у Чачку, граду који ове године носи титулу националне престонице културе. За разлику од прошле године, друго издање фестивала је регионалног карактера, што подразумева просторе бивше Југославије (Босна и Херцеговина, Црна Гора, Хрватска, Македонија, Словенија, Србија).

Филмски фестивал Камео

Филмски програм обухвата игране, документарне, анимиране и експерименталне филмове, свих жанрова.
Примарни циљ нам је да пружимо апсолутну слободу ауторима, као и простор за изражавање, те је једино конкретно ограничење заправо трајање филмова – до 30 минута.

Фестивал је настао на иницијативу кино клуба који су основали студенти, љубитељи филмске уметности. Пошто су они иницијатори и организатори фестивала, и сам фестивалски концепт је студентски. Први радови и филмови се често заборављају и ретко се негде приказују. Камео је простор где млади аутори деле своје ране радове са публиком и упознају колеге из целог региона са којима ће у будућности сарађивати у виду копродукција.

Публика се не сусреће често са формом краткометражног филма, те смо одлучили да одржимо мастеркласове са афирмисаним ауторима и ауторкама који ће поделити своја филмска искуства, као и филмске радионице кроз које публика може научити више о снимању и језику филма.

Пријаве су отворене до 15. маја! Можеш послати свој краткометражни играни/документарни/анимирани/експериментални филм преко линка.
Пријаве су бесплатне!

Leave a comment