Мултимедијални спектакл концерт “Аниме симфонија” поново пред београдском и новосадском публиком 12. и 13. Априла!

Мултимедијални спектакл концерт

Ово је оригинални спектакл догађај који спаја јапанске анимиране филмове и серијале, чувене – аниме, уз диригента из Јапана – Кеничија Шимуру и специјалан симфонијски оркестар – Аниме сyмпхониц, уз солисткињу из Јапана – Сумику Казанаву.

“Атрактивност садржајне вечери лежи у и томе што током концерта све време на великом биоскопском платну емитујемо инсерте из популарних јапанских анимираних остварења које публика у Србији не само да познаје, изнова прати, већ и искрено воли, односно – обожава”, објашњава идејни творац концепта и диригент, Кеничи Шимура.

Премијерно извођење овог пута биће на Коларцу, док ће новосадска публика на концерту уживати дан касније, у Позоришту младих.

Јапански диригент је све време у улози домаћина, водитеља церемоније, можда тачније водича кроз универзум покретних слика.

“Веома сам узбуђен што се тако брзо враћам у Србију. Публика је била невероватна први пут и мислим да смо сада спремили још бољи спектакл”, узбуђено додаје Шимура.

Репертоар претежно веома кратких филмских, примењених композиција укључује популарне аниме пројекте као што су „Фате/Зеро“ , „Мадока Магица“, „Демон Слаyер“, Fullmetal Alchemist“, „Black Butler“, и многе друге.

Ове године се обележава 140 година пријатељства Јапана и Србије, музички пројекат „Аниме Симфонија“ успева да споји наизглед неспојиво када су у питању музички жанрови, и што је важније да привлачи публику различитих сензибилитета јер у овом спектаклу једнако уживају и поклоници – заљубљеници аниме филмова и игара, као и познаваоци класичне музике.

Карте се могу наћи у продаји на билетарници Коларчеве задужбине и у Gigstixu

Leave a comment