Бициклистички клуб Нови Сад помера границе и након веома успешних међународних бициклистичких трка, наставља са организацијом истих које такмичарима доносе бодове за предстојеће Олимпијске игре у Паризу.

Да ли си љубитељ бициклизма?

После једине међународне UCI бициклистичке трке одржане прошле године у Србији, Сербиа Епиц серија, коју уједно чине и квалификационе трке за OI  у Паризу почиње на олимпијској стази на Адревљу око хотела Ceptor и то уз три трке – 24. марта Yасон Ц3, затим 25. марта – Ђак спорт Андревље HCO и 26. марта – Андревље HCO C1. Серија се наставља на најатрактивнијој европској локацији, на Петроварадинској тврђави од 15. до 16. априла, затим се сели у Пожаревац од 21. до 22. априла, где ће ексклузивно, први пут бити одржана UCI међународна МТБ трка, док је завршница Сербиа Епиц-а заказана за 23. април уз Salcano Турско-Српски куп пријатељства на Кошутњаку у Београду.

Serbia Epic серију отвара трка на Андревљу која победнику доноси 60 бодова, током које се очекује учешће 15 страних екипа. После Андревља серија се наставља на Петроварадин Фортресс бике фестивалу који ће бити одржан на једној од најатрактивнијих локација за планински бициклизам у Европи, на Петроварадиснкој тврђави на којој је 2021. године одржано Европско првенство. Овај својеврсни фестивал представља две C1 трке за олимпијске бодове, као и трку за Куп Србије. У Новом Саду такмичиће се 20 екипа из иностранства и 200 бициклиста из Србије. Поред трке биће уприличени бројни додатни садржаји предвођени великим концертом и традиционалном трком гуралица за најмлађе, а све ово биће зачињено “Укусима Војводине”, већ свима познатом организацијом која ће уприличити штандове са домаћим производима и укусним посластицама, те ће ово бити прилика за прави породични активни излет. За такмичаре али и посетиоце, Петроварадин фортресс бике фестивал ће бити права спортска посластица јер ће бициклисти возити по стази која се простире од бедема, преко тунела до мостова.

За крај Петроварадин Фортресс бике фестивала организован је концерт Тијане Богићевић, једне од најпознатијих поп певачица у Србији и некадашње представнице Србије на Евровизији. Након низа веома успешних концерата, радујемо се што ће посетиоци имати прилику да уживају у раскошним музичким аранжманима, неодољивој интерпретацији и вокалу по којем се Тијана издваја и памти и запевају са њом у глас добро познате хитове “Хајде онда ништа”, “Тражим”, “Чудо”, “Близу”, “Безусловно”, “У реду”, “Ширина”, “Готово” и друге. Музички програм употпуниће и познати новосадски дуо “Браћа Крстић”, као и ДЈWД 87-Дарко Вајс.

Прва међународна УЦИ трка у Пожаревцу биће одржана 21. и 22. априла на веома атрактивној локацији – прелепом парку Чачалица. Цео догађај почиње у центру Пожаревца где ће уживати породице, љубитељи спорта, хране, уметности али и најмлађи. Поред узбудљиве трке и Пожаревчани ће бити у прилици да пробају специјалитете које доносе “Укуси Војводине” уз локалне произвођаче, а најмлађи ће у ревијалном делу програма имати прилику да се забаве и такмиче на ГурГур трци.

23. април резервисан је за трку хуманирарног карактера на Кошутњаку у Београду. Салцано Турско – Српски куп пријатељства ове године, поред изврсне трке у којој ће учествовати више од 250 бициклиста, има за циљ да помогне жртвама земљотреса који је погодио Турску 6. фебруара ове године. Чланови Бициклистичког клуба из Мардина, града који је претрпео велику штету од земљотреса биће гости Купа у Србији уз обезбеђен смештај, превоз и храну.

Бициклистички клуб Нови Сад истиче да је Serbia EPIC нов спортско туристички производ који за циљ има развој нових дестинација погодних за спортски туризам и слање афирмативне слике о Србији земљама широм света. До сада је потврђено учешће такмичара из многих европских и земаља из региона као што су Ирска, Аустрија, Мађарска, Казахстан, Грчка, Хрватска и Словенија, Босна И Херцеговица, Црна Гора…

“Организација UCI  трка које су квалификационе за Олимпијске игре веома су атрактивне за стране бициклисте. Поред трка за професионалне бициклисте, организују се и оне за Куп Србије а посебну пажњу поклањамо најмлађима који ће имати прилику да се опробају у ГурГур трци са аниматорима.” изјавио је Немања Вајс, директор Сербиа Епиц серије.
Део читаве Serbia EPIC серије на који је Бициклистички клуб Нови Сад веома поносан је одрживост који се огледа у очувању животне средине. За сваког спортисту који буде учествовао на тркама клуб ће засадити по једно дрво у новембру 2023. године, са жељом да у наредних 10 година буде засађено више од 100.000 стабала и да се направи SERBBIA EPIC шума која ће остати будућим генерацијама.
Serbia Epic серију подржали су Град Нови Сад и Град Пожаревац, Градска управа за спорт и омладину, Градска управа за културу, Градска управа за привреду Новог Сада, Покрајински секретаријат за спорт и омладину, Халкбанк, Capriolo, Yason, Salcano, Ђак спортска опрема, Аков, Турска Амбасада у Београду, Color media comunikation, радио АС ФМ.

Leave a comment