Овогодишњи Међународни сајам књига у Новом Саду одржава се од 7. до 13. марта на Новосадском сајму. Манифестација ће окупити излагаче из области књижевности, медија, издаваче из Србије и региона, а међу њима ове године свој програм имаће и ЕУ инфо поинт Нови Сад.
Све посетиоце ЕУИПНС штанда очекују бројне радионице, јавне дискусије, наградни квизови, као и специјални гости.

Meђународни сајам књига

Посебно место заузима програм за децу, па ће се тако свакодневно на штадну EUIPNS и на главној бини одржавати добро познати “Супер читањац” у сарадњи са књижаром Булевар Боокс. Такође, Међународни дан жена обележава се на главној бини кроз разговор „Шта је род у језику и књижевности?“ са специјалном гошћом, овогодишњом добитницом НИН-ове награде, Даницом Вукићевић.
Наредни дани резервисани су за разговор о европским књигама поезије, медијској писмености, биће представљена најчитанија књига Градске библиотеке, програм подршке књижевности Креативне Европе, Европска школа дебате и још много тога, а програм ће употпунити Никола Шкорић, Јасминка Петровић, Милан Инић – Yассерстаин и гости амбасада Шведске и Финске, Института Сервантес, Француског института, Аустријског културног форума и многи други.

Leave a comment