51. Међународни филмски фестивал ФЕСТ биће одржан у биоскопу Arena Cineplex  од 25. фебруара до 5. марта. Новосађани ће, традиционално и ове године имати прилику да уживају у главном програму ФЕСТ-а који обилује најбољим филмским остварењима из претходне године и филмовима који су вишеструко награђивани на престижним светским филмским фестивалима. На великом платну биоскопа Arena Cineplex смењиваће се глумачки великани као што су Пенелопа Круз, Кејт Бланчет, Хју Џекмен, Руни Мара, Ентони Хопкинс, Франсес Мекдорманд и многи други, као и познати аутори Тод Филд, Дејвид Кроненберг, Сара Поли… по чијим ћемо филмовима памтити ову сезону. Током девет дана имаћемо прилику да погледамо 17 филмова који стижу из Италије, Француске, Јужне Кореје, Америке, Велике Британије, Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске…

Фестивал ФЕСТ

Филмови ће бити приказани у терминима од 19h и 21h. Улазнице за ФЕСТ по цени од 500 динара у продаји су на благајнама биоскопа Arena Cineplex.

Публика ће имати могућност да погледа 17 премијерних остварења у оквиру различитих програмских целина, међу којима се издвајају филмови који широм света изазивају велику пажњу: ТÁР номинован за 6 Оскара у режији Тода Филда са Кејт Бланчет у главној улози, РАЗГОВОРИ ЖЕНА редитељке Саре Поли са две номинације за Оскара, британска драма ЖИВЕТИ са Билом Најом са неколико номинација за награде Оскар и БАФТА, један од највећих фаворита за освајање Оскара за најбољи документарни филм, СВА ЛЕПОТА И КРВОПРОЛИЋЕ који је награђен Златним лавом на 79. Венецијанском фестивалу као тек други документарац овенчан највећим признањем у историји Мостре, нови филм Дејвида Кроненберга ЗЛОЧИНИ БУДУЋНОСТИ номинован за Златну палму на Канском фестивалу, запажени трилер ДВОСТРУКА ПРЕВАРА, јужнокорејског редитеља Парк Чан-Вука који је за ово остварење освојио награду за најбољег редитеља на Канском фестивал, филм БРОКЕР, Хироказу Коре-еде, који је добио у Кану Награду екуменског жирија и награду за најбољег глумца (Канг-хо Сонг) и ОСАМ ПЛАНИНА, екранизација истоименог романа у режији белгијских аутора и животних партнера, Феликса ван Гронингена и Шарлоте Вандермирш добитник је Награде жирија филмског фестивала у Кану. Поред наведених наслова, новосадска публика ће уживати у жанровски разноврсним насловима који су се истакли у претходној години – НЕИЗМЕРНОСТ, ЗАУВЕК МЛАДИ, СЕНКА КАРАВАЂА, ПРАЗНИК РАДА, ЗЛОЧИН ЈЕ МОЈ, МАСКАРАДА, ПРВИ ДАН МОГ ЖИВОТА, НЕВИНИ И СИН.

Улазнице су у продаји по цени од 500 динара, а више о филмовима можете сазнати путем сајта www.arenacineplex.com у секцији ФЕСТ2023.

Leave a comment