Викимедија Србије отвара позив за учешће на седмој Викилајв конференцији која ће се одржати 1. и 2. априла 2023, у Српско-корејском информатичко приступном центру (СКИП), у Београду. Уколико сте заинтересовани да будете део конференције као учесник, предавач и/или волонтер, позивамо вас да се пријавите до 1. марта и уђете у избор за добијање стипендије која покрива трошкове пута, смештаја и хране. 

Да ли си заинтересован за конференцију?

Седма локална конференција уредника и уредница Википедије биће одржана у знаку 20 година Википедије на српском језику. Програм ће обухватати спектар тема у вези са слободним знањем, Викимедијиним пројектима, као и актуелним кампањама и иницијативама које за циљ имају већу доступност слободног садржаја на интеренту и већу укљученост волонтера у Викимедијин покрет. Осим локалних предавача, биће укључени и гости из региона, који ће са учесницима поделити њихове успешне пројектне моделе. 

За сада су отворене пријаве за стипендисте, предаваче, учеснике из региона и волонтере. Програм конференције и формулар за регистрацију ће бити накнадно објављени. 

Попуњавањем једноставног упитника, можете се пријавити за учешће на конференцији као: 

  • стипендисти (са могућношћу пријаве теме за конференцију) – уколико не живите у Београду, где ће се конференција одржати, а желите да вам смештај, храна и трошкови превоза буду обезбеђени. Стипендисти су у могућности да предложе тему која може бити део програма. 
  • предавачи (са могућношћу покривања потребних трошкова) – уколико желите да предложите тему коју можете представити у оквиру програма. Предавачима могу бити покривени потребни трошкови. 
  • учесници из региона (са могућношћу пријаве теме за конференцију) – уколико немате пребивалиште у Србији, а желите да учествујете као учесник и/или предавач. 
  • волонтери – уколико желите да волонтирате током конференције и помогнете организаторима да догађај учине успешнијим. 

Пријаве трају до 1. марта, 23:59. 

За сва питања и недоумице, слободно нам се обратите путем мејла kancelarija@vikimedija.org.

Leave a comment