После празника је потребно детоксиковати организам и довести тело у баланс. Веома често слушамо рекламе о скупим производима за детоксикацију, разним соковима богатим здравим састојцима које ће нам препородити организам али који превише коштају да бисмо их приуштили  и увек је отворено питање колико су заиста делотворни. Стога можемо и сами се испостити и очистити организам од тешке калоричне хране, отрова, токсина и штетних материја. Активни угаљ или бела лина у праху  могу у редовној употреби на адекватан начин вршити одличан баланс нашег тела. 

 

unplash.com Да ли користите природни детокс?

Бела лина у праху за унутрашњу употребу и посебно за спољашњу

Глина је додатак исхрани минералног порекла. Захваљујући великој енергетској снази и високом проценту минерала и олигоелемената, њеним коришћењем се побољшава имунитет организма. Снажно чисти организам упијањем и избацивањем токсина. Она не оставља хемијске заостатке у организму, па се може сматрати еколошким производом. Захваљујући великој енергетској снази и високом проценту минерала и олигоелемената, њеним коришћењем се побољшава имунитет организма.

Глина за спољашњу употребу је одлична као маска за лице, комбинује се у продаји са активним угљом и витамином C.

Начин употребе:

Поступак припреме глине је увек исти – свако вече једну пуну кафену кашичицу глине, најбоље дрвену, потопити у чашу воде (не мешати) и поклопити. Оставити да преноћи.

Активни угаљ у праху

Активни угаљ делује тако што задржава токсине и хемикалије у цревима, спречавајући њихову апсорпцију. Кожу савршено чисти, а не исушује је. г Будући да има антибактеријско, антивирусно и антигљивично дејство, активни угаљ је сјајан за кожу и негу лица. У стању је да за себе веже нечистоће и значајно ублажи тегобе са упорним акнама. После употребе поре су видно смањене, а кожа мекана. Десетине производа за избељивање зуба садржи активни угаљ у праху, стога је добар и за избељивање зуба и орално здравље.

Зеолит у праху

Уклања тешке метале, пестициде и микотоксине и одлично делује на нервни систем, имуни систем, виталност и енергију, смањује тиглицериде, мамурлук, отклања ефекте хемо или радиотерапије. Веома добро делује на кожу па се може кориситит и као пилинг.

Органско или балсамико сирће

Размутити ујутру једну кашику у шољи млаке воде са медом и попити на празан желудац. Одлично је за мршављење и снижавање холестерола.

Маслиново уље са лимуном

Веома чисти желудац и оставља осећај свежине у организму. Две кашике са пар капи лумуна на празан желудац.

Пуно течности –  чајева и воде

Избаците газирано и сокове пуне шећера. Пијте чајеве са лимуном и ђумбиром увече. Ујутру зелени чај и дивно јутро може да почне.

Укус није много пријатан када се природно детоксикујете али временом се толико навикнете на њега да вам чак недостаје осећај виталности после конзумације на празан стомак који вас прати цео дан.

Шта је ваш избор? Који начин смо изабрали да живимо  у складу са природом? Изговоре нећемо прихватити зато што имамо пуно начина да успемо да живимо здраво. Ја сам пробала све од наведених начина природног детокса и највише ми прија бела лина у праху коју на прелазу два годишња доба обавезно пијем. Овог почетка пролећа зелена кутијица са глином је на мојој полици и кошта око 600 динара у продавници здраве хране. Глина је увече на површини чаше воде – до јутра се наталожи на дно и чека ме ујутру да је само промешам и попијем. Апетит ми је мањи у току целог дана а ја се осећам енергично.

Желим и вама да се лепо осећате у својој кожи и у природи и да пронађете средства за одржавање баланса и хигијене тела и ума. Бићете здрави, лепи ,спокојни, витални  и пуни добре енерије и још бољих мисли!

Сузана Марјановић

Leave a comment