Ако је судити по симболици избора локације на којој ће се одржати ревије у оквиру Serbia Fashion Week-a, који је од ове године део званичног програма најпрестижније светске недеље моде – Paris Fashion Week-a, српску моду очекује велики тријумф.

Paris Fashion Week Фото: Promo Serbia Fashion Week, La Galerie Bourbon

Представљање домаћих дизајнера у граду светлости предвиђено је за 2. марта у велелепном простору La Galerie Bourbon некадашњој резиденцији шпанске краљевске породице Боурбон која се налази надомак чувене Тријумфалне капије. Витражи, лајсне и плафони од златних листића, и данас сведоче о величанствености овог јединственог простора. Кроз галерије и салоне, многи детаљи евоцирају грб краљевске куће Боурбон. У овом простору из кога је чувени Antoine de Saint-Ekuperi црпео инспирацију за свој роман Мали Принц, своје нове колекције представиће: Сузана Перић, Јелена Малешевић, бренд Lovely Apple иза кога стоји модни двојац Јелена Зорић и Милица Тричковић, потом Александра Дзаковић и њена модна линија АККА. За комплетне комуникације и ПР задужена је најпрестижнија ПР агенција у области моде у Француској L’Appart Paris.
„У модном свету познато да је Fédération de la Haute Couture et de la Mode (FHCM) веома затворен систем, који је основан далеке 1868. године при Министарству индустрије Француске. Када је СФW постао глобални бренд, FHCM је то препознао и након мониторинга кроз који смо прошли, донели су одлуку да Србија уз Португал буде једна од укупно две земље чије недеље моде су уврстили као део званичног програма најбоље недеље моде у свету, Paris Fashion Week-a. То је огромно признање за сав рад и остварени квалитет. Кроз програм FHCM Welcome to Paris,престављаћемо Србију сваке године током Paris Fashion Week-a. То што је СФW сада део званичног програма Paris Fashion Week-a, још више ће допринети јачању глобалног утицаја наше националне недеље моде у будућности, а то ће онда допринети развоју манифестације и свих њених сегмената у Новом Саду и целој Србији“, каже председница Serbia Fashion Week-a Светлана Хорват непосрено пред одлазак у Париз због припрема за догађај који ће бити историјски када је реч о српској моди.

Leave a comment