Пету годину заредом, Клуб путника расписује регионални наградни конкурс/натјечај „Спасимо путопис“. Као и досад, тражимо оригиналне, иновативне и искрене приче које нису класичне репортаже са путовања. Немојте описивати знаменитости; пишите о себи и другима, о сусретима и контактима, о вашим и туђим световима, о разговорима и додирима међу људима. Као инспирацију можете прочитати најбоље приче из 2022, 2021, 2020. и 2019, од којих су неке ушле у нашу путописну збирку Дивљи градови.

Да ли ћеш се пријавити? СПАСИМО ПУТОПИС

Овај пут су пропозиције мало другачије него претходних година. Главне промене: једна прича по особи; маx. пет хиљада речи; само прва награда је новчана. Пре слања, молимо да пажљиво прочитате пропозиције конкурса.

Техникалије
1.Сваки аутор има право да пошаље једну причу. Максимална дужина је 5.000 речи. Путописи морају бити на некој варијанти ср-хр-бх-цг језика.
2.Предност имају радови настали ради овог конкурса. Молимо вас да назначите да ли је путопис раније објављиван.
3.Немојте слати фотографије.
4.Немојте слати текстове који се очигледно не уклапају у пропозиције (необјављене романе итд).
5.Жири задржава право да не прогласи победника, или да прогласи само прво, само друго или само треће место.
6.Резултати ће бити објављени на први дан пролећа, 20.03.2023, на сајту Клуба путника, као и у нашем месечном билтену 01.04.2023.
7.Приче шаљите на адресу klubputnika.kontakt@gmail.com, у поруци насловљеној “Конкурс 2023” (молимо да се потрудите да наслов буде управо такав: Конкурс 2023, латиницом, без наводника, у противном ваша порука неће завршити тамо где треба).
8.По слању приче, ако је све у реду, добићете аутоматску поруку да је примљена.
9.За додатна питања, ту је одговарајућа форумска тема.
10. Рок за слање радова је 15.02.2023.
Све приче које уђу у ужи избор добиће коментаре од чланова жирија. Знамо колико је таква повратна информација драгоцена, и колико је тешко добити је. Надамо се да ћемо вам тиме помоћи да унапредите своје писање.

Награде
Прва награда износи 200 евра. Друга награда и трећа награда су почасне, без новчане вредности.

Приче које уђу у ужу селекцију биће објављене на сајту Клуба путника, уз претходну дозволу аутора. Постоји могућност да неке од њих буду укључене у неку од будућих штампаних антологија, у договору са ауторима.

Клуб путника је непрофитан и 100% волонтерски; новац за награде потиче од донација наших читалаца који нас подржавају на платформи Патреон, и којима смо дубоко захвални. Овом вас приликом позивамо да им се придружите и тако и ви подржите постојање овог конкурса.

Извор: Стартуј

Leave a comment