Овог 09. и 10. децембра локална група Удружења студената технике Европе, BEST Beograd организује интензивно програмерско такмичење AIBG Belgrade (Artificial Intelligence BattleGround Belgrade). По пети пут за редом на једном месту ће се окупити 16 студентских тимова од по 3-4 члана, који ће се такмичити у изради интелигентног играча (бот-а) за задату видео игру. Сваки тим ће имати на располагању 20 сати, након чега ће ботови одмеравати снаге у директном надметању у две фазе – групној и финалној борби. Три најбоље рангирана тима освојиће вредне награде у износу од 100 000, 50 000 и 25 000 динара, док ће од ове године остварити и пласман на Финалну рунду такмичења (Загреб 2023) где ће имати прилику да се опробају и против највештијих програмера из целог региона.

СТУДЕНТСКИ ХАКАТОН

 

 

 

Циљ овог такмичења јесте да студентима техничко-технолошких и природно-математичких факултета обезбеди прилику да приђу корак ближе професионалном свету кроз рад на самосталном пројекту, примену и проширивање знања о вештачкој интелигенцији и програмирању, док паралелно развијају такмичарски, али и тимски дух.

Поред централног такмичарског догађаја, AIBG организује и додатне едукативне садржаје – MeetUp i EDU радионице.
MeetUp – намењен информисању свих заинтересованих студената о актуелним темама и могућностима примене вештачке интелигенције у различитим областима (ове године то су спорт, e-commerce екосистеми и осигурање). Одржао се 19. новембра на Технолошко-металуршком факултету Универзитета у Београду, више информација можете наћи овде.

EDU радионице – једнодневни програм намењен упознавању такмичара са методама коришћеним у пољу Вештачке интелигенције које им могу користити како приликом самог хакатона, тако и у даљој каријери.

Пројекат је подржан од стране OIP Robotics компаније као генералног покровитеља, као и компанија Q Cerris и Фондација “Никола Тесла” (златни покровитељи), Nordeus (сребрни покровитељ) и RNIDS (донатор).

Leave a comment