Центар за слободне изборе и демократију (CeSID) обележава 25 година постојања расписивањем конкурса за стипендију за једног студента или студенткињу основних студија Факултета политичких наука (ФПН). Стипендија би износила 200 евра месечно у динарској противвредности и трајала би 12 месеци.

Пожури са пријавом на конкурс!

 

 

 

 

У протеклих 25 година, CeSID је сарађивао са многим сјајним људима различитих профила, а нарочити допринос организацији дали су некадашњи студенти и студенткиње Факултета политичких наука који су радили или били спољни сарадници на многим пројектима из области избора, демократије, људских права и различитих јавних политика. Од 1997. године до данас, (CeSID) је посматрао више од 30 изборних процеса у Србији и (до 2006. године) Црној Гори, спровео више од 200 истраживања и пројеката, промовисао дебате између политичких супарника, учествовао у радним групама за изборну реформу, спроводио информативне и едукативне кампање за грађане и учествовао у међустраначким дијалозима за унапређење изборних услова.

Како би своје вредности даље промовисао, као и одговорност и солидарност цивилног сектора у целости, CeSID расписује конкурс за стипендију са следећим критеријумима које можеш погледати ОВДЕ.

Извор: Стартуј

Leave a comment