У периоду од 5. до 17. децембра одржаће се High School Case Competition  2022, такмичење у решавању пословне студије случаја намењено средњошколцима. Иза овог пројекта, у сарадњи са Факултетом организационих наука, стоји највеће удружење консалтинг професионалаца, индустријских експерата и студената у југоисточној Европи, Case Study Club part of BCA SEE.

Да ли те занима решавање пословне студије случаја?

 

 

 

 

 

 

Такмичење у решавању пословне студије случаја High School Case Competition

High School Case Competition се одржава по шести пут у својој историји постајања и трећи пут окупља средњошколце широм Републике Србије. Више од 300 средњошколаца из целе Србије, подељени у тимове, биће у прилици да решавају реалан проблем из света бизниса, задат од стране компаније која подржава пројекат. Свечано отварање пројекта и званично представљање студије случаја одржаће се 5. децембра, након чега ће ученици средњих школа присуствовати едукативним радионицама, где ће стећи сва потребна знања и вештине које могу употребити при решавању задатог проблема. Тимови који се успешно пласирају у полуфинале, своје решење презетоваће пред стручним жиријем 14. децембра, а тимови који се буду пласирали у финале имају могућност консултација са менторима како би унапредили своје решење. Финале такмичења биће одржано у суботу, 17. децембра 2022. године. Како би се такмичењу прикључило што више средњошколаца из целе Србије, цело такмичење ће се одржати у онлине формату, док ће се финале одржати уживо на Факултету организационих наука у Београду.

Циљ такмичења је да се ученицима средњих школа приближи концепт пословања, доношења одлука и решавања проблема кроз пример из праксе. Том приликом стећи ће вештине корисне за будућност, применљиве у свим сферама пословања, као и многа познанства. Удружење Case Study Club познато је по успесима својих чланова на локалним, регионалним и светским такмичењима у решавању пословне студије случаја, а кроз пројекат High School Case Competition омогућава и средњошколцима да се у томе опробају.

Позивамо све заинтересоване да се пријаве (на овом линку) и направе своје прве кораке у свету бизниса! Пријаве ће бити отворене до 03.12.2022. године.

Више информација, као и пријаву за такмичење можете пронаћи на нашим страницама на Facebook-у и Инстаграм-у, као и на званичном сајту Case Study Club.

Извор: Стартуј

Leave a comment