Овог 9. и 10. децембра локална група Удружења студената технике Европе, БЕСТ Београд организује интензивно програмерско такмичење АIBG Belgrade (Artificial Intelligence BattleGround Belgrade). По пети пут за редом на једном месту ће се окупити 16 студентских тимова од по 3-4 члана, који ће се такмичити у изради интелигентног играча (бот-а) за задату видео игру. Сваки тим ће имати на располагању 20 сати, након чега ће ботови одмеравати снаге у директном надметању у две фазе – групној и финалној борби. Три најбоље рангирана тима освојиће вредне награде у износу од 100 000, 50 000 и 25 000 динара, док ће од ове године остварити и пласман на Финалну рунду такмичења (Загреб 2023) где ће имати прилику да се опробају и против највештијих програмера из целог региона.

 

 

 

 

Студентски хакатон AIBG Belgrade – The long night is coming

Циљ овог такмичења јесте да студентима техничко-технолошких и природно-математичких факултета обезбеди прилику да приђу корак ближе професионалном свету кроз рад на самосталном пројекту, примену и проширивање знања о вештачкој интелигенцији и програмирању, док паралелно развијају такмичарски, али и тимски дух.

Поред централног такмичарског догађаја, AIBG организује и додатне едукативне садржаје – MeetUp – и ЕДУ радионице.

MeetUp – намењен информисању свих заинтересованих студената о актуелним темама и могућностима примене вештачке интелигенције у различитим областима (ове године то су спорт,e-commerce екосистеми и осигурање). Одржаће се новембра на Технолошко-металуршком факултету Унирвезитета у Београду, док пријаве и више информација можете наћи на https://aibg.best.rs/meetup/
ЕДУ радионице – једнодневни програм намењен упознавању такмичара са методама коришћеним у пољу Вештачке интелингенције које им могу користити како приликом самог хакатона, тако и у даљој каријери.
Пројекат је подржан од стране  OIP Robotics компаније као генералног покровитеља, као и компанија Q Cerris и Фондација “Никола Тесла” (златни покровитељи), Нордеус (сребрни покровитељ) и РНИДС (донатор).

Пријаве су отворене од 09. до 25. новембра на сајту aibg.best.rs.

Извор: Стартуј

Leave a comment