Позивамо будуће инжењере да нам се придруже на пројекту Brand New Engineers — Од интеграла до инжењера, који организује Удружење студената електротехнике Европе – Локални комитет Београд (EESTEC LC Belgrade). Пројекат ове године прославља свој тринаести рођендан.

Brand New Engineers 2022. – EESTEC LC Belgrade

 

 

 

 

Brand New Engineers 2022. – EESTEC LC Belgrade

Идеја пројекта Brand New Engineers јесте да упозна студенте са актуелним достигнућима и дешавањима у свету инжењерства. Такође, да приближи студентима, кроз реалне задатке, данашње потребе компанија и на тај начин представи којим све путевима могу да наставе каријеру након завршетка студија.

Ове године пројекат чине следећи садржаји:
Конференција која ће се одржавати 28 – 30.11.2022. онлајн, путем Зоом платформе. Састоји се из једночасовних предавања на актуелне теме из области информационих технологија, аутоматике, енергетике, телекомуникација, електронике и многих других. Предавања ће држати професори Електротехничког факултета и представници компанија – спонзора пројекта.

ABB Robo Challenge је такмичење које ће се одржати у форми хакатона и састоји се из два кола. Студенти ће имати прилику да раде у симулационом окружењу софтвера ABB RobotStudio, са којим ће их кроз кратку обуку упознати професори Електротехничког факултета. Након такмичења, две до три екипе чија решења буду имала најбоље резултате, стичу прилику да их имплементирају на правом АББ индустријском роботу!

Ове године ABB Robo Challenge ће се одржавати 19 – 20.11.2022. на Електротехничком факултету. Екипе за такмичење ће се састојати од три до четири члана, са могућношћу индивидуалних пријава. За учествовање на такмичењу није потребно предзнање!

Tenderly Blockchain hackathon – по први пут у оквиру пројекта Brand New Engineers биће организовано и такмичење на тему Блокчејн технологије. Такмичење ће се одржавати 03 – 04.12.2022. у форми хакатона. Студенти који буду учествовали на овом хакатону добиће прилику да сазнају нешто ново о самој технологији као и да се опробају у решавању реалног задатка на ову тему. За такмичење није потребно претходно искуство међутим, потребно је познавање wеб3 технологије.

Brand New Engineers 2022. – EESTEC LC Belgrade

За учествовање на пројекту потребно је пријавити се преко сајта www.brandnewengineers.rs.

Пријаве за ABB Robo Challenge су отворене до 15.11.2022. у 23:59, а за Tenderly Blockchain hackathon до 23.11.2022. у 23:59. Учесници целокупног садржаја биће награђени сертификатима!

За све информације посетите ОВДЕ.

Извор: Стартуј

Leave a comment