Четврти циклус регионалног виртуелног сајма образовања под називом „На који ћеш факс?“ почиње 17. новембра 2022. године на Међународни дан студената, и трајаће све до 01. октобра 2023. године. Приступ сајму биће омогућен свима путем линка са рачунара или мобилног уређаја. Регистрација није неопходна, а улаз је потпуно бесплатан.

Сајам образовања На који ћеш факс?

 

 

 

На који ћеш факс – Сајам образовања

Виртуелни сајам образовања ће на једном месту окупити високошколске установе из земаља региона (Србија, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Северна Македонија и Црна Гора), као и компаније из региона. Поред бројних едукативних и каријерних активности, биће организоване и еколошке и добротворне акције на регионалном нивоу. Овај пројекат је подржан од стране Министарство просвете Републике Србије. Претходни сајам је окупио је више од 450 високошколских установа и посетило га је преко 38.000 јединствених корисника.

Регионални виртуелни сајам образовања “На који ћеш факс? је настао као одговор на епидемиолошку ситуацију са корона вирусом и наставио је да се развија, како пружа јединствену могућност да се млади у интерактивном онлине окружењу лако информишу о наставку свог образовања без обзира на то где се налазе. Сајам траје 11 месеци, а за циљ има подизања свести о важности образовања, као и да младима пружи прилику да правовремено и са довољно информација донесу одлуку о упису на жељени факултет и студијски прогам.

За време сајма, млади и њихови родитељи ће имати прилику да се упознају са могућностима уписа основих, мастер и докторских студија на високошколским установама у земљи и региону. Током трајања сајма, факултети ће представљати своје студијске програме, али ће бити организовани и тематски догађаји (Дани економије, медицине, ИТ-ја и томе слично) са циљем пружања што релевантнијих информација младима о могућностима за даљи академски и каријерни развој. Панел дискусије, округли столови, радионице и многе друге планиране активности на сајму биће организоване онлине на самој платформи уз помоћ представника факултета и компанија, алумних и садашњих студената, инфлуенсера, утицајних и успешних младих људи.

Поред каријерних и едукативних активности, одржаће се и хуманитарне и еколошке акције на регионалном нивоу. Након прошлогодишњег сајма, 5% од сваке котизације било је донирано у хуманитарне сврхе. Желимо да наставимо традицију на регионалном нивоу и позовемо све заинтересоване да се придруже. Еколошки проблеми су постали све чешћи. Активним укључивањем сваког од нас, можемо допринети унапређењу животне средине и друштва. Баш зато ће све наше акције имати за циљ да подигну свест о значају решавања еколоших проблема, као и да се нас повежу путем друштвено – корисних активности.

Више информација можете пронаћи ОВДЕ.

Извор: Стартуј

Leave a comment