Хуманитарна организација „Нађи Раула“ уз подршку породице Милић и ИТКонект-а, већ четврту годину за редом организује доделу Награда „Светислав Милић – младима од срца“. Награда је основана са жељом да се у друштву промовишу најбољи међу најбољима, млади људи који могу мотивисати и инспирисати друге младе људе да буду проактивнији.

Више од 80 извођача на овогодишњој додели Награда „Светислав Милић – младима од срца“

Додела награда

 

 

“Желео сам да оснујем награду, која ће подржати и мотивисати младе људе” – изјавио је Јован Милић, оснивач и утемељивач награде и додао: „Овогодишња додела награда је тематски посвећена Светосављу, у ова тешка времена желимо да укажемо на важност светосавског пута и вере. Једино уједињени можемо пребродити све оно што нам је стигло, али и све оно што нам стиже.“

Како истичу организатори, никада више лауреата није било ван Ниша. Међу награђенима су и: Лука Радичевић и Јана Драговић за област наука и образовање, професорка из Ивањице Верица Костић за област култура и уметност, Волонтерски сервис општине Звездара лауреат је у области хуманитарног рада и мирне борбе за људска права, награда у области спорта одлази у руке младе Ање Станковић из Ниша. За институције године проглашене су Факултет уметности из Ниша и Центар за таленте Чачак. Специјална признања одлазе у руке Младена Митровића и Сандре Вељковић, младих доктораната и Кристине Васић из Параћина, која је уједно и најмлађи лауреат. Медаљу хуманости ове године добија др Маја Мијајловић из Куршумлије, а Плакету мира добијају легендарни кошаркаш Стефан Јовић и ученици и професори средње и основне школе „Креативно перо“ из Београда.

„Комисија је имала изузетно тежак посао да од преко 130 пристиглих предлога одабере за сваку годину најбоље. Захвални смо организаторима на прилици да проширимо број лауреата. Охрабрујемо и све оне који нису добили награду да не одустану и да наставе да се баве областима у којима постижу изванредне резултате“ – поручили су из комисије за доделу Награда „Светислав Милић – младима од срца“.

Како је тема овогодишње доделе награда „Светосављем кроз Србију“, очекује се наступ Женског академског хора СКЦ-а и дечијег хора „Чаролија“, а међу учесницима су и студенти Факултета уметности у Нишу, представници АНИП „Мозаик“ и др. Како истичу организатори очекује се наступ 80 извођача, а на самом крају доделе награда на сцени ће бити укупно 90 људи.

Више од 80 извођача на овогодишњој додели Награда „Светислав Милић – младима од срца“

„Желимо да са велике сцене Народног позоришта у Нишу пошаљемо јасан сигнал да је Ниш престоница младих, да је Ниш град младости и да је Србија расадник талената. Позивамо све заинтересоване да се пријаве и да присуствују додели и то пријавом на мејл адресу: sma.nominacije@gmail.com“ – закључује Милић.

На додели ће се обратити и представници Града, а очекује се и долазак гошће изненађења.

Додела Награда „Светислав Милић – младима од срца“, заказана је за уторак, 15. новембар од 12.00h на великој сцени Народног позоришта уз тв пренос.

Извор: Стартуј

 

Leave a comment