Влада Слободне Државе Баварске додељује једногодишње стипендије дипломцима високошколских установа из Бугарске, Хрватске, Чешке Републике, Мађарске, Пољске, Румуније, Русије, Србије, Словачке и Украјине који су се определили за постдипломске студије у Баварској.

Да ли те занимају стипендије?

 

 

 

 

Финансирање је обезбеђено за постдипломске студије, истраживачке боравке и докторске студије на државним вишим образовним установама у Баварској и вишим образовним установама финансираним од стране државе. У пријави је неопходно напоменути да постдипломске студије за које се кандидат пријављује имају смислену везу са основним студијама и да ће студирање на изабраној институцији омогућити остваривање професионалних циљева.

Једногодишња стипендија може бити продужена два пута у трајању до три године. Стипендија се исплаћује месечно у износу од 861 евра и за једну годину студија износи свеукупно 10.332 евра. Студенти са једним дететом добијају стипендију у износу од 1.021 евра месечно, а на годишњем нивоу свеукупан износ стипендије је 12.252 евра.

Циљ годишњег програма стипендирања је унапређење научне сарадње и размене студената између Баварске и Централне, Источне и Југоисточне Европе.

Рок за достављање пријава које се подносе први пут је 1. децембар 2022. године, а рок за достављање пријава за продужење стипендије је 28. фебруар 2023. године.

Детаљније информације можете видети на овом линку.

Leave a comment