Конкурс за Регионални инкубатор за социјално предузетништво (RISE), програм који младима пружа подршку да развију бизнис који ће да донесе друштвене промене, продужен је до 6. новембра, саопштено је из организације Смарт колектив која спроводи овај програм у Србији. На конкурс могу да се пријаве млади од 18 до 35 година из Србије и још пет земаља Западног Балкана, а из сваке земље биће примљено по шест тимова који ће током програма развијати предузетничке вештине, након чега ће два тима из сваке земље добити финансијску подршку за оснивање свог социјалног предузећа. Ово је трећи циклус RISE  програма кроз који је до сада прошло преко 250 предузетника и предузетница како би развили више од 90 друштвених идеја, док је 24 пројекта остварило и финансијску подршку, укључујући Вожњом до самосталности, Woman on the way, Mountain Waysи Изађи у бар из Србије.


РИСЕRISE конкурс за младе

 

 

 

 

 

 

RISE конкурс за младе са добрим идејама за друштво продужен до 6. новембра!

RISE – Регионални инкубатор за социјално предузетништво је бесплатни програм подршке за развој идеја социјалног предузетништва који у Србији спроводи организација Смарт колектив. Програм је намењен мотивисаним и посвећеним младим људима који су спремни да издвоје време за учење и допринесу позитивним променама на Западном Балкану. Циљ програма је да подржи идеје са снажном друштвеном мисијом које ће регион учинити бољим местом.

RISE ће окупити младе људе који имају идеју или иновативно решење за нови и бољи приступ образовању, оснаживању жена, култури, руралном развоју, здрављу или запослености у својој заједници и пружајући вештине, знање и искуство социјалног предузетништва помоћи ће им да реше социјална или питања заштите животне средине која их интересују, истовремено дајући им прилику да зараде док раде нешто у шта верују!

RISE програм састоји се од 2 фазе – идеације и инкубације. Током 3 месеца фазе идеације учесници ће градити своју идеју од нуле до бизнис модела. На том путовању имаће подршку експерата и ментора, са којима ће проћи кроз све важне кораке у покретању социјалног предузећа. Два најбоља тима из Србије односно укупно 12 тимова из региона, добиће и додатну финансијску и практичну подршку да спроведу своју идеју и унапреде развој свог пословања током фазе Инкубације.

Пријављивање за RISE програм врши се попуњавањем формулара на овом >> ЛИНКУ <<. Пријаве за програм отворене су до 6. новембра у 23:59h!

Више информација о RISE програму, шта очекује тимове на RISE путовању и критеријумима за учешће доступно је на овом >>ЛИНКУ<<

Више о Смарт колективу, организацији која спроводи програм у Србији доступно је на сајту организације.

Конкурс је расписала група од 10 партнера из Западног Балкана, Немачке и Француске који су у потрази за младим људима из региона, који доносе промене и који ће помоћи у развоју социјалног предузетништва и бољег друштва.

Пројекат RISE развија и надгледа конзорцијум који чине  – потражи овде

Више информација о пројекту потражи ОВДЕ.

Извор: Стартуј

Leave a comment