Pop Culture Challengе – трагамо за креативним решењима која промовишу демократију

Позивамо све појединце, појединке и групе које верују у моћ популарне културе, мисле о демократији и негују демократске друштвене вредности, да се са својим идејама пријаве на овај конкурс.

Да ли те занима овај пројекат?

 

 

 

 

 

Шта је Pop Culture Challeng?

Pop Culture Challeng је пројекат чији је циљ да подстакне и покрене људе да подрже демократију, активизам, борбу за људска права и цивилно друштво, кроз креативна решења, на симболички и занимљив начин.

Тражимо иновативне пројекте и појединце, појединке, формалне и неформалне колективе и групе, чији рад промовише демократију кроз поп-културу и примену нових технологија. Тражимо оне чији се глас чује далеко, а чије идеје, технолошке иновације, речи, мисли или музика – могу да инспиришу, мотивишу, охрабре и пошаљу јасну поруку: да је демократија важна, као једини вид заштите грађанских слобода и права.

Ко може да се пријави за учешће на пројекту?

  • Аутори/ке онлајн апликација, интернет платформи, wеб садржаја, видео-игрица, ВР пројеката и пројеката из проширене реалности.
  • Аутори/ке иновативних медијских формата: емисије, влогови, блогови, подкасти и креативне кампање, вођене преко друштвених мрежа или peer-to-peer платформи.
  • Аутори/ке популарних културно-уметничких садржаја, укључујући игране и документарне филмове, музику и видео спотове, некласичне позоришне представе, мултимедијалне изложбе и перформансе.
  • Аутори/ ке акција које анимирају грађане/ке, укључујући неформалну едукацију, курсеве, радионице, приручнике или програме за самопомоћ, формате као што су: “уради сам”, интернет квизови, паб-квизови и различита забавна такмичења (слем поезија, стенд-ап комедија, караоке, певање или плес).
  • Аутори/ке пројеката из области забаве, спорта, рекреације, омладинског рада и рада са заједницом.

Овај позив је намењен организацијама цивилног друштва, независним медијима, креаторима садржаја, уметницима и уметницама, креативним професионалцима из Србије, који се активно боре да заштите демократију и људска права.

Шта следи након пријаве?

Када истекне рок за пријаву, стручна комисија ће прегледати и изабрати најиновативније пријаве. Ако је ваша међу њима, добићете прилику да учествујете у програму за развој своје идеје. Током тог периода, радићете са менторима, упознати друге тимове, разменити мисли и искуства и направити детаљан план за реализацију своје идеје. На крају овог процеса, најуспешнији тимови добиће награду: новчана средства за подршку у реализацији плана!

Пријаве трају до 20. новембра.

Пријавите се и искористите прилику да реализујете своје идеје и мењате друштво набоље!

Pop Culture Challeng се реализује у оквиру пројекта „За снажније грађанско друштво“ који је подржан од стране Америчке агенције за међународни развој и Швајцарске агенције за развој и сарадњу. Пројекат спроводе PartnersGlobal, DT Institut, Европски центар за непрофитно право и три организације из Србије – Партнери Србија, CANVAS и Грађанске иницијативе.

Pop Culture Challeng  је иницијатива ДТ Института која се реализује у сарадњи са Центром Е8.

Leave a comment