Новосадски стрип викенд ове године почиње изложбом „Дневник Маx вон Фафнера“, која ће бити јединствена прилика да публика види пресек радова Саше Јовановића, реномираног стрип аутора, који годинама објављује стрипове за издавачку кућу Делкур у Француској. Изложба ће бити отворена 25. октобра у 19 часова у Музеју савремене уметности Војводине, а поставка ће моћи да се погледа до 17. новембра 2022. Улаз је бесплатан.

фото: Алекса Гајић 

 

 

 

 

 

 

 

На отварању ће, поред Маxа вон Фафнера, говорити стрип аутор и илустратор Дејан Ненадов, кустос МСУВ-а Владимир Митровић и аутор изложбе – програмски уредник НС стрип викенда Јован Гверо.

Ово је 16. издање НС стрип викенда у организацији Студентског културног центра Нови Сад, а програм се наставља у петак 28. и суботу 29. октобра у СКЦНС Фабрици. Обухвата берзу стрипа, изложбе, представљање домаћих и регионалних аутора и издавачких кућа.

Овогодишњи НС стрип викенд подржали су Град Нови Сад, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, као и Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе“, у склопу програмског лука „Друга? Европа”. СКЦНС Фабрика налази се на Булевару деспота Стефана 5, а улаз на све програме је бесплатан.

Leave a comment