Информациони центар Европске уније и Отворена комуникација расписују конкурс за девету генерацију полазника и полазница „Европске школе дебате”.

На конкурс се могу пријавити искључиво средњошколци и средњошколке и студенти и студенткиње са територије Србије.

Еврпска школа дебате

 

 

 

Изабрани кандидати и кандидаткиње ће похађати радионице о вештини дебатовања, аргументацији, јавном наступу и функционисању Европске уније, европским институцијама као и процесу ЕУ интеграција.

Три групе полазника и полазница у Београду, Нишу и Новом Саду похађаће укупно осам радионица, од новембра 2022. до фебруара 2023. Радионице ће се одржавати уживо једном недељно, сваке суботе у трајању од 3 сата.

Предавања ће водити искусни тренери и тренерице дебатних вештина који су освајали награде на дебатним такмичењима у Србији и иностранству.

Након радионица, полазници и полазнице ће имати прилике да учествују у дебатном кампу и јавним дебатама широм Србије.

Конкурс је отворен до среде, 26. октобра 2022. године. Пријаве се врше искључиво путем онлине формулара који можете пронаћи ОВДЕ.

Трочлани жири састављен од дебатних тренера ће вршити избор нових кандидатима и кандидаткиња Европске школе дебате.

Молимо све заинтересоване да одговорима у упитнику покажу своју мотивацију за учешће.

Сви подаци који буду унети у формулар биће коришћени само и искључиво за потребе конкурса и неће бити дељени са трећим лицима.

Уколико имате било које питање пишите нам на: info@euinfo.rs.

Придружите се групи од преко 800 дебатера и дебатерки који су већ похађали овај програм и из њега понели најбоља искуства и стекли нове вештине.

Европска школа дебате је пројекат који организују Информациона мрежа Европске уније и дебатна академска мрежа Отворена комуникација, уз подршку Делегације Европске уније. Циљ овог пројекта је едукација средњошколаца/-ки и студената/-киња о Европској унији, процесу европских интеграција и вештини дебатовања.

Школу дебате је у претходних осам година похађало више од 800 средњошколаца/-ки и студената/-киња из преко 30 градова широм Србије, а организовано је више од 30 јавних дебата.

 

Leave a comment