У чему је тајна отменог бисерног накита?

Питање које ће вечно постојати и вечно ће му одговор измицати.  Бисер је постао метафора за нешто ретко, фино, дивно и вредно. Природни и ретки бисери су цењени попут драгог камења. Жене које их носе су праве даме.

unplash.com Колико волимо бисере?

Бисери у низу, бисер само један, или неколико редова бисера – каква год да је форма увек ће изгледати отмено и елегантно. Колико год да је бисера у низу увек су софистицирани а само један бисер око врата на невидљивој огрлици – он је најскупљи!

Бисер је сјајна, седефаста материја која се ствара у меком ткиву мекушаца бисерних шкољки. Попут шкољки мекушаца, бисер се састоји од  калцијум карбоната у малом кристалном облику. Идеални бисер је перфектно округао и гладак. Постоје разне врсте, али су бели округли доминантни.

Шта се највише тражи при куповини накита? Минђуше са само једним бисером који приања уз ухо су веома једноставне, а опет  атрактивне. Дају дозу свечаног високог стила, елеганција која није нападна већ одише софистирицано и префињено. Такође, минђушице могу бити  са додацима око бисера који су прикачени, висе и красе бисерчић уколико желимо да изгледамо атрактивније. Затим тражене су наруквице са бисерима у комплету са минђушама и огрлицом, као и прстен са једним белим бисером на средини.

Бижутерија је више доступна и стога веома тражена. На први поглед није уочљива разлика, стога се имитација правих бисера веома тражи. Прави бисери су комади накита који имају високу цену сходно свом квалитету и пореклу. Стога можете себи приуштити и бижутерију и уз праву комбинацију са одећом можете изгледати као милион долара. 

Тајна одговора која се односи на моћ бисера и даље ће постојати, а они ће се низати дамама око врата и чиниће их дивним и отменим госпођицама/госпођама.

Свакако уколико вам неко поклони праве бисере – знајте да сте велика дама!

Сузана Марјановић

 

Leave a comment