Овај дивни колач је настао приликом моје импровизације са састојцима које сам имала тренутно на полицама своје кухиње. Веома је укусан, мекан и мирисан, баш као и сваки колач направљен пажљиво и са љубављу. Мало времена и мало састојака добро укомбинованих и настаје оригиналан колач. 

unplash.com Хоћемо ли креирати дивне посластице?

Потребни састојци:

  • паковање мекшег кекса
  • паковање пишкота
  • скувана већа шоља црне кафе
  • арома ванилије
  • смеса за кремпиту
  • 1 пудинг од ваниле
  • 0,5л млека
  • 4-5 мањих зрелих меканих жутих крушака
  • 2-3 кашичице цимета
  • неколико кашика грчког јогурта
  • рукохват сувог грожђе

Нема печења, нити захтевних процедура. Веома брз и једноставан рецепт.

Тепсију на дну обложите комадима кекса који ћете натопити скуваном кафом. Након тога иде жути фил који је потребно одмах по мућењу миксером са млеком насути у тепсију јер се полако стеже,  од горе сецкане крушке поређати па порављати пудингом површину. Затим поређајте пишкоте натопљене у кафу и од горе грчким јогуртом премажите уместо шлагом, затим побацајте суво грожђе одгоре да разбијемо белу монотонију. На самом крају правац  –  фрижидер. Ако смо уиграни ми за 15 минута имамо готов колач.

Укус цимета и ванилије, мирис кафе за,  осећај расхлађеног  воћа у крему, изглед шарене посластице на више спратова – оцена 10 и моја топла препорука за јесењи викенд! 

Јесењи дани обилују монотонијом и воће полако завршава своју сезону стога су крушке меке и зреле таман да се искористе док не угњиле. Смеса за кремпите је често на попусту  у маркетима стога сам је и затекла на својој полици кухиње када је пазарена на једној од акција. Грчки јогурт је и јефтинија варијанта од шлаг пене а и здравија стога сам се одлучила за њега. Црна кафа или капућино могу да се користе за натапање и одлично им се арома комбинује са ванилом или чак по жељи и са румом.

Колач расхладите у фрижидеру да се лепо стегне и спреман је за дегустацију. Што дуже стоји све је чвршћи и укуснији, па ви видите колико ће вам потрајати. Уживајте у свом делу и пријатно вам било!

Сузана Марјановић

 

 

Leave a comment