Након отказаног мајског концерта, Бјесови наступају у Фабрици 4. новембра

Култни рокенрол бенд из Горњег Милановца, Бјесови, наступиће 4. новембра у СКЦНС Фабрици, када ће, између осталих, извести и песме са актуелног албума „Светла, светлости“, који је на ЦД-у недавно објавио СКЦ Нови Сад. Албум садржи 15 песама које су Бјесови обрадили, а у дигиталном формату објављен је 2015. године под етикетом Nocturne Music Magazine.

Бјесови наступају у Фабрици 4. новембра

 

 

 

 

 

 

У питању су обраде песама бендова из свих крајева бивше Југославије, од Електричног оргазма и Идола, преко Mizara i Imperium of jazz, до бендова Grč i The Stone. Како каже фронтмен бенда Зоран Маринковић, ове песме нису нужно нешто што он слуша, већ су се уклопиле у концепт Бјесова и на себи својствен начин га унапредиле.

„У избору песама помогли су нам пријатељи, за неке од тих бендова ја нисам уопште чуо раније, али оно што је свим песмама заједничко је да шире или потврђују досадашњу причу Бјесова. Бендови чије песме смо обрадили долазе из земаља бивше Југославије и овај наш гест је на неки начин и носталгичарски, али не у патетичном смислу, већ је у питању носталгија за једним временом које је било много боље за културу ових простора. Могли смо да сарађујемо, свирамо, размењујемо размишљања, а сада смо у овим новим државама, што се тиче музичке уметности, макнути у други, трећи, односно четврти план, каже Маринковић.
Претходни албум „Боље ти“, Бјесови су објавили 2009. године, а овај долази до фанова 12 година касније.

Поред концерта, у СКЦНС Фабрици ће бити постављена самостална изложба Зорана Маринковића, који је академски сликар. Изложба ће бити отворена у понедељак, 31. октобра у 20 часова, а поставка ће моћи да се погледа до 4. новембра, сваког радног дана од 9 до 19 часова.

Улазнице су у претпродаји по цени од 1.000 динара и могу да се купе online na http://www.gigstix.com/ као и на продајним местима Gigstixa
На дан концерта цена ће износити 1.200 динара, а улазнице ће моћи да се купе на билетарници Фабрике. Они који су купили улазнице за концерт у мају, могу сада да их искористе. Врата Фабрике отварају се у 20 часова. Концерт ће почети у 21 час.

 

 

Leave a comment