Бећарац очишћен дочекао јесен!

Бећарац очишћен дочекао јесен

 

 

 

 

У волонтерској акцији чишћења овог викенда Eu info point  Нови Сад, Новосадски волонтерски сервис, Еко курир, ЈЦИ Србија и ОПЕНС, заједно са суграђанима, очистили су новосадску плажу Бећарац. Ова здружена акција организована је поводом Светског дана чишћења.

„Желели смо да укажемо на то зашто је важно да правилно одлажемо отпад. Неправилно одлагање отпада и дивље депоније загађују нашу животну средину, нарушавају квалитет
ваздуха емитовањем гасова који доприносе ефекту стаклене баште, а могу доспети и до вода које контаминирају земљиште и подземне воде“, рекла је Душка Латас из Eu info pointа.
Светски дан чишћења се обележава у преко 180 земаља широм света, а сваке године преко 50 милиона волонтера учествује у акцији чишћења планете Земље. Новосадско обележавање је због временских услова померено за недељу дана, што није умањило значај ове акције.

Организатори су обезбедили алате за рад – метле, ашове, лопате, грабље, рукавице, џакове, храну и пиће за учеснике, а подршку је приужило ЈКП Чистоћа Нови Сад. Ово је четврта акција чишћења коју организују новосадске организације како би мотивисале грађане да воде рачуна о чистоћи свог града и околине. У наредним месецима најављују наставак акција овог типа.

Браво!

Leave a comment