Од силних рецепата највише практикујем да их прилагодим сопственим жељама и могућностима. У зависности да ли нешто волим више или мање, да ли имам одређене састојке и у којој мери, путем одокативних мера правим рецепте по својој мери. Веома често то буде прави погодак и увек знам код којих рецепата могу и колико да одступим од прописаних милитара или грама.
Како је настала тзв. лажна кремпита? Видим у маркету велико снижење смесе за кремпите и одлучим се да купим сасвим непланирано ову смесу. Убрзо дођох на идеју да искористим пишкоте и кекс које имам од претходне акције. Одлучим се да на дно тепсије поставим кексиће, а на површину преко фила пишкоте умочене у капућино. У сам жути фил додала сам арому банане коју сам имала. Кекс сам прелила са аромом рума, а пишкоте са скуваним капућином. Одлично су овлажили и стопили се са филом, доле су спречили лепљење за тепсију а горе су пишкоте лепо прионуле уз фил и додатно их можете посути са циметом.
Колач када сложите обавезно оставите у фрижидеру пар сати или чак да преноћи – тада је најлепши. Врло лагана посластица, освежавајућа, не захтева печење и много труда, уз пар корака ето нама кремпите налик Бледској.
Да поновимо градиво, потребни су:
- 1 кеса смесе за кремпиту
- 800 мл хладног млека
- 2 паковања пишкота
- 1 паковање мекшег кекса
- 1 рум арома екстрата и 1 арома по избору
- цимет
- укувана шољица капућина
Смућкајте састојке и ето вама посластице налик на чувену словенку у Бледу. Уштеда је максимална, нема шпорета, нема печења. Брзина максимална и ваша посластица није из Бледа али стиже право из снова на ваш сто створена вашим рукама. Уживајте у колачу и позовите госте да вам се придруже!
Сузана Марјановић