Нова комедија српске филмске сцене имала је своју премијеру у Арени Синеплекс уз присуство дела ауторске и глумачке екипе. 

Петак вече (23. септембар) било је резервисано за црвени тепих, глумце и редитеље, смех у пуној биоскопској сали и нову комедију Ала је леп овај свет. Остварење редитеља Филипа Чоловића овога пута публици доноси причу о љубави између нежног уметника и урбане новинарке, која иако наизглед судбинска, у ствари прелази у један немили догађај који главне ликове тера да изађу из своје зоне комфора и расту у неком, дотад неслућеном, правцу.

Иако смо се првобитно окупили да радимо серију, схватили смо да имамо и те како повода и разлога да направимо филм. С обзиром на то како смо кренули да радимо филм и ово на крају што је изашло као продукт, јако сам одушевљен целим пројектом. Нисам генералнонеко  ко претерано хвали ствари које игра, наравно, волим све у чему играм, али нисам неко ко хвали, међутим, целим овим пројектом сам заиста одушевљен и мислим да смо га одлично одрадили – прича Андрија Кузмановић који тумачи главну улогу, редитеља Љубишу.

Мислим да смо успели да пренесемо публици оно што смо желели. Мене је на прво читање освојио сценарио, и иако је ово једна романтична комедија, овај филм има вишеслојност и заиста важну поруку – каже Анђелка Прпић којој је припала главна женска улога новинарке Уне.

Кад те је неко последњи пут волео – је питање које се кроз филм протеже као лајтмотив и приказује колико утицаја љубав има на сваког од нас и чему нас све учи.

Филм је рађен по сценарију Андреја Шепетковског, а поред Андрије и Анђелке улоге тумаче и Никола Пејаковић, Бранка Пујић, Аница Добра,  Бранко Видаковић, Андреј Шепетковски, Тихомир Станић, Андрија Милошевић и други.

,,Ала је леп овај свет” је на редовном репертоару у биоскопима широм Србије, а у којим терминима га можете погледати у Арени, проверите овде: http://www.arenacineplex.com/repertoar

Сања Ђукић

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment