Комбинација беле, краљевско плаве, црвене и тегет у морнарском стилу важи одувек за отмену комбинацију која пристаје особама са стилом. Највише пристаје овај стил уз кежуал варијанту, али је веома отмен стога може да се искомбинује и за свечанију прилику. Обично добро пристаје уз памучне мајице, фармерке, кошуље, мараме. Најпрактичнији стил за пословне прилике и носе га првенствено софистициране даме и џентлмени. 

unplash. com. Морнарски стил непролазан!

 

 

 

 

Обично се добро комбинују пруге – бело – тегет или црвено – беле, или на пример бела мајица на плаве туфнице. Једноставне мајице које су 100% памук просто одишу квалитетом. Уз то можемо комбиновати фармерке плаве, тамне, бледе. Или на пример комбинација  – бела кошуља са тегет панталонама на ивицу или панталонама које се шире и слободно падају. Или тегет панталоне на беле туфнице и бела кошуља/небо плава. Затим имамо хаљине памучне за сваки дан и за слободну шетњу и за необавезан пословни дан, на пруге евентуално туфнице  – тегет, бело црвено. Или бела кошуља са прслуком  од плавог лана може бити упечатљив пословни аутфит.

Пруге могу бити ситне и честе или широке и ретке, евентуално туфне, сам дезен може бити различит у погледу мера, али боје које обавезно одликују овај стил смо навели. Евентуално може да залута сива боја и разне нијансе плаве од пастелно небо плаве до краљевско и тамно плаве. Уз то можете имати привезак  или брош сидро, брод, море или сличних симбола. Можемо додати тегет или плаву мараму са симболима мора и пловидбе.

Обуцимо се једноставно и засијајмо префињеним стилом. Верујем да је овај морнарски стил потекао из потребе да се једноставно и неупадљиво обучемо и тако је постао стил који у свакој прилици можемо да практикујемо без пуно размишљања  а да не погрешимо. Боје се одлично слажу, дезен је једноставан и неупадљив. Квалитет материјала може да дође до изражаја, обзиром да је дезен недоминантан. У пословној  прилици показаћете да сте стилизовани, уредни, елегантни и професионални. У приватној прилици када практикујете овај стил показаћете да сте слободног и младалачког духа.

Засијајте у комбинацији која је вечно у тренду и будите сигурни да сте примећеног аутфита. Ако сте урбаног духа, младалачких схватања и држите од свог изгледа у свакој прилици, немојте много размишљати већ увек на офингеру у орману имајте пругасти и туфнасти аутфит боја које смо поменули. Овај стил је асоцијација на море, слободу, чистоту, сидро, лађу, капетана, чамац, океан, плаветнило, бистрину, пространство и ширину.

Сузана Марјановић

Leave a comment