Овогодишњи 20. Ухвати филм доноси нам премијерне краткометражне филмове на тематику инвалидности, а однедавно Ухвати филм део је и мреже Фестивала престижне Европске филмске академије (European film academy).

Фото: © Claudia Höhne, Kurzfilm Festival Hamburg Овогодишњи Ухвати филм доноси 29 филмова

 

 

 

 

Овогодишњи Ухвати филм, део мреже Европске Филмске Академије, доноси 29 нових филмова.

Укупно 29 филмова из 18 држава света, биће приказано на 20. Међународном филмском фестивалу Ухвати филм у Новом Саду, који ће се одржати у Културном центру Новог Сада од 12. до 16 октобра. Публика ће имати прилике да ужива у краткометражним филмовима, тематски и жанровски разноврсним, који преносе снажне поруке љубави, прихватања, равноправности и активизма. Филмови су изабрани од стране стручне селекције, путем јавног конкурса, на који се пријавило укупно 347 филмова.

Од ове године фестивал Ухвати филм може да се похвали и сарадњом са Европском филмском академијом(European film academy). Надалеко позната и реномирана организација из Берлина, која окупља најбоље филмске делатнике, филмске фестивале и организације из Европе, препознала је важност и мисију Ухвати филм фестивала и уврстила га у своје чланице. Филмска академија, поред тога што окупља најбоље филмске раднике, позната је и по годишњој додели награда најбољима из европске филмске индустрије у више категорија –European film academy award, популарно названо и Европски Оскар.

Приступачност Фестивала и повећање видљивости и учешћа особа са инвалидитетом у филмској индустрији, теме су које Европска филмска академија сматра врло важним, и заједно са Ухвати филмом кренула је у мисију промовисања и заговарања широм Европе.

Више о овој теми прочитај ОВДЕ.

Leave a comment