У организацији Бициклистичког клуба Нови Сад, уз покровитељство Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Завода за заштиту споменика културе Града Новог Сада, на Петроварадинској тврђави у недељу, одржана је једина међународна UCI бициклистичка трка ове године у Србији, уједно и квалификациона трка за ОИ у Паризу.

Фото: Милош Степановић, Планински бициклизам 

 

 

 

Пети Петроварадин fortress MTB kup, Philippe Wagner Petrovaradin fortress bike фестивал, окупио је најбоље бициклисте из Србије, региона и европских држава као што су Швајцарска, Румунија, Чешка, Аустрија, Грчка, Мађарска и Норвешка. Око 250 бициклиста из Србије, региона и света такмичило се у 15 старосних категорија, а ова међународна UCI трка победницима међу јуниорима и јуниоркама донела је 30 олимпијских бодова и победницима међу сениорима и сениоркама 60 олимпијских бодова. У елитној трци тријумфовали су Аустријанац Максимилијан Фоидл и Александра Адам из Грчке. Међу мушким сениорима, друго место освојио је Жомбор Палумби из Мађарске, док је треће место припало Андрину Гесу из Швајцарске. У женској конкуренцији друго место освојила је такође Гркиња Еирини Марија а трће Дуња Иванова.
Јуниорску трку обележили су Норвежанин Мариус Аон који је освојио прво место, Дамјан Станишић из Србије друго место и трећепласирани Виктор Трмчић, такође из Србије. У женској конкуренцији победу је однела Гала Ратковић из Србије.
Сунчан дан на Петроварадинског тврђави привукао је доста љубитеља планинског бициклизма, те су навијачи бодрили такмичаре и направили сјајну атмосферу дуж целе такмичарске стазе. Бициклистички клуб Нови Сад настојаће да настави са успешном организацијом како националних, тако и међународних трка, постављајући Нови Сад на светску мапу овог спорта.

Leave a comment