Викимедија Србије расписује конкурс за реализацију и финансирање волонтерских пројеката у домену образовања, сарадње са институцијама културе и волонтирања. Конкурс траје од 1. до 30. септембра 2022. и отворен је за све појединце, представнике организација, институција културе и образовања.

Викимедија

 

 

 

Викимедија Србије

Викимедија Србије је непрофитна, невладина организација која ради на ослобађању и дигитализацији културно-историјских садржаја, сакупљању фотографија и другог мултимедијалног садржаја и промовисању идеје о сакупљању и дељењу слободног знања. Сврха овог позива јесте подстицање младих али и искусних ентузијаста да имплементирају Викимедијине пројекте у циљу промовисања слободног знања.

Како да се пријавим?
Образац за предлоге пројеката се преузима на овом линку и попуњен шаље на kancelarija@vikimedija.org. Викимедија Србије стоји свим заинтересованим на располагању за консултације уколико до сада нису имали искуства у писању пројеката. Образац се не попуњава онлајн већ се преузима и попуњен шаље на наведену мејл адресу.
Циљеви пројекта морају бити у вези са слободним знањем и резултати морају бити објављени под слободном лиценцом.
Предлоге нам доставите најкасније до 30.09.2022. године.
Напомена: Имајући у виду да је Викимедија Србије волонтерска организација и да на пројектима раде добровољци који не добијају новчану накнаду, кроз конкурс доделе грантова се не практикује исплата хонорара. Дозвољени и недозвољени трошкови наведени су у оквиру формулара.

Верујемо да ћете бити креативни и пуни идеја за нове вики подухвате.

За више детаља посетите сајт Викимедије Србије.

Leave a comment