BIZlife већ пету годину заредом организује пројекат „30 испод 30“ која представља промоцију и афирмацију младих снага домаће пословне заједнице.

30 испод 30 – Марко Вучетић се налази на листи најуспешнијих младих људи у Србији!

 

 

 

 

Ове године се међу 30 младих лица српског бизниса нашао и наш двадесетшестогодишњи Марко Вучетић, ПР сајта Helloworld i Startuj.com. Марко се прикључио Инфостуд Групи током 2020 године и за веома кратко време дао велики допринос својим радом највећем сајту за запошљавање ИТ-јеваца у Србији, али и промоцији различитих програма за младе који тек ступају на тржиште рада.

Фото: BIZLife

На питање шта је потребно да би млад човек био успешан, Марко је одговорио да константан рад на себи доводи до добрих резултата и да се не треба плашити грешака већ из њих треба учити.

– За разлику од већине, увек сам се трудио да напредујем у свим сферама, не само у својој сфери пословања, да учим нове ствари и да излазим из своје зоне комфора и никада се нисам плашио грешака, већ сам из њих учио – истакао је Марко за BIZlife

Марко је дипломирао на Машинском факултету Универзитета у Нишу, где је завршио и мастер на смеру Међународни пројектни менаџмент и предузетништво, са просечном оценом 9.70, а учествовао је и на бројним такмичењима. Аутор је великог броја научних радова посвећених менаџменту, енергетици и техници.

Овај младић верује да срећа прати храбре и додаје да када неко има огромну жељу да реализује своје циљеве, онда за то има енергију, вољу и високе амбиције.

– Волим да живим своје снове, све ово сам сањао као мали, а многима се чинило као немогућа мисија. Са друге стране, увек постоји неки страх. Када превазиђете своје страхове, можете све – каже Марко.

Поред ПР посла којим се бави, Марко је и суоснивач хуманитарне организације „Нађи Раула“ где је водио пројекте који су усмерени на додели помоћи угроженом становништву, али и промоцији младих талената и будућих научника.

Марко каже да није имао сумњи да ће остати у Србији истичући велику љубав према породици, граду и држави.

– Обожавам своју родну Куршумлију. Уколико уживате у свом послу, сматрам да сасвим довољно можете да зарадите у Србији. Са друге стране, све више младих добија прилику да се развија на светски позатим универзитетима, те на тај начин шири своја знања и вештине – каже Марко.

Инфостуд Група је поносна што има оваквог колегу и ПР-а, који се истакао у најужем кругу најуспешнијих младих људи. Честитамо му од срца!

Извор: Стартуј

 

 

Leave a comment