Фестивал уличних свирача – Градић фест ће и ове године угостити регионално прослављене бендове. Фантом, Порто Морто, Ђутко и плодови земље, Ретроспектива само су нека од имена познатих домаћој публици чији наступ очекујемо у Подграђу Петроварадинске тврђаве. Такође нас очекује и програм страних извођача, који ће бити објављен накнадно, као и програм отварања фестивала и традиционалне поворке која се после три године враћа у град.
Фантом је етаблирано име на регионалној музичкој сцени, пројекат иза којег као аутор и продуцент стоји Петар Wагнер. Песме “2 АМ”, „Бебо пази“, „Луна“ “Лето” и “Барбара” донеле су му велики број младих обожавалаца.

Фестивал уличних свирача – Градић фест

 

Београдски ауторски поп састав Ретроспектива употпуниће атмосферу Подграђа Петроварадинске тврђаве спојем поп мелодија, модерних beat-ова и ретро synth звука. Публика може очекивати синглове „Чујем да људи кажу збогом“, „Како да ти кажем“ и „Ово није крај“ са прошлогодишњег деби албума „Приче са хард disc-а’’.
Хрватски огранак програма ове године предводе бендови Порто Морто и Ђутко и Плодови земље.
Загребачки алтернативни бенд Порто Морто један је од најзначајнијих представника новог новог таласа у региону. Њихов најновији албум Портопоп проглашен је за један од најбољих регионалних албума 2021. године.
Ђутко са својим Плодовима земље такође стиже из Загреба и публици Градић феста ће представити свој агро-поп звук са албума „Слушај мала!“ са прослављеним песмама „Карате“, „Терасе“, „Прекасно“ и многим другим.
Још многа имена вредна пажње чине овогодишњи програм фестивала, а нека од њих су свакако Нико Николић и његов пратећи бенд Ништавила , новосадска Лепша Брена, комични кантаутроски састав Стефан и Акустични гадови. На фесивалу ће наступ имати и мултимедијални уметник Урош Ђурић. Свој музичко-плесни перформанс у виду ритуала извешће КУД Људ из Љубљане.
Овогодишњи регионални програм фестивала употпуњен је представама „Аманет“ и „Заједно“(Осијек).
До сада објављени програм можете погледати на сајту Фестивала уличних свирача – Градић фест.
Фестивал уличних свирача – Градић фест биће одржан од 25. до 27. августа у подграђу Петроварадинске тврђаве. Фестивал организује Уметничка асоцијација „Инбоx“ из Новог Сада уз покровитељство Града Новог Сада.

Leave a comment