MikroFAF приказује филмове које су направили страствени филмотворци са свих меридијана стварајући у неограниченим стваралачким околностима, али често у ограниченим продукцијским условима. Кроз наше такмичарске и посебне програме промовишемо уметничке слободе, фокусирајући се на независни и герилски филм, иновативност, ло-фи, експерименталне форме и стваралачко самоорганизовање.

13. MikroFAF – CONTROVERSY EDITION – Отворен конкурс за пријаве филмова

 

 

 

Ове године MikroFAF има своје тринаесто (неки би рекли злослутно) издање, што је у складу с овом годином као таквом, обележеном застрашујућим и мрачним перспективама енергетске кризе, глади, па чак и нуклеарне катаклизме. Али ми желимо да превазиђемо клетву броја 13 и да отерамо малер. Према неким веровањима, број 13 означава крај једног и почетак новог циклуса. Такође, постоји и контроверза између културолошких веровања да је то несрећан и оних да је то заправо срећан број. И како се ми сад сналазимо у тим бурним и противречним временима? Да ли окрећемо главу на другу страну, суочени са свим контроверзама око нас, или следимо мишљење других, или покушавамо да дефинишемо наше властито гледиште?

Желели бисмо да видимо ваше искрене и бескомпромисне одговоре на питања покренута актуелним догађајима у свету, и њихове рефлексије на ваше окружење и ваш унутрашњи свет. Како ви поништавате клетве, пркосите неповољним изгледима и побеђујете лошу срећу? Која је ваша духовна амајлија? Како помирујете ваше властите противречности и како кормиларите кроз контроверзе овог света? Како (и да ли уопште) успевате да останете читави у свету који се креће као да је затурио компас.

Пошаљите нам ваше филмске одговоре преко платформе FilmFreeway до 25. августа 2022.

Категорије за које можете пријавити своје филмове погледај ОВДЕ.

Извор: Стартуј

Leave a comment