Задовољство нам је да Вас обавестимо да је тим H-Bridges освојио награду The Best Innovative Design Award” а уједно и друго место на највећем светском такмичењу у области иновативних и енергетски ефикасних решења IEEE International Future Energy Challenge 2021/2022. Ова награда долази као круна двогодишњег рада и као, сада већ можемо рећи, традиционално добрих резултата које наш тим остварује на овом такмичењу.

Свака част!

 

 

 

 

International Future Energy Challenge(IFEC) ( http://energychallenge.weebly.com/) је највеће светско универзитетско такмичење из области енергетске електронике у организацији ИЕЕЕ, на којем студент из свих крајева света, представљају своја иновативна решења на унапред задату тему. Овогодишња тема била је израда соларног инвертора снаге 1кW, за прикључење соларних панела на градску мрежу. На пројекту се радило две године, а финална рунда такмичења се одржала од 27-29.јула на Универзитету Тенеси, Ноксвил, САД.

На финалном тестирању, наш тим је у конкуренцији 7 универзитета из целог света показао одличне резултате. Наш прототип је остварио ефикасност од 92% и од стране стручног жирија је похваљен за једноставан а веома компактан дизајн самог уређаја.

Финални пласман тимова на пројекту 2021/2022 је:

1. Utah State University
2. University of Belgrade (H-Bridges)
3. Reutlingen University
4. Leibniz University Hannover
5. University of Maryland
6. University of Connecticut
7. University of Moratuwa

На крају још једне такмичарске године задовољни смо свиме што је овај тим успео да постигне. Пре свега резултатом на ИФЕЦ такмичењу, које је увек главни циљ нашег рада, али и чињеницом да је током израде пројекта у лабараторији формирано девет научних радова који су објављени и награђивани како на домаћим тако и на међународним научним конференцијама. Уз то, за потребе тестирања, инсталирали смо соларне панеле на кров факултета, који ће свакако унапредити услове за рад студената и након завршетка нашег пројекта.

На крају, захваљујемо се свим компанијама које препознају квалитет нашег рада и пружају нам несебичну подршку. Без њихове помоћи овај успех би био немогућ и захвални смо им на томе што су нам својом подршком омогућили да остваримо све планиране активности. Такође, посебну захвалност дугујемо Електротехничком факултету који нас подржава у свим нашим активностима.

За више информација о раду нашег тима, посетите нас на нашим друштвеним мрежама али и на сајту: www.h-bridges.etf.bg.ac.rs.

 

Leave a comment