Нека ове дивне лазање настану у вашој кухињи и нека буду недељни ручак за вашу породицу или пријатеље.
Купите коре за лазање и обратите пажњу на цену – могу се кретати од 150 динара па навише, до чак дупло и тродупло више. У принципу, ја сам правила са корама од 170 динара и заиста сам задовољна квалитетом.
Правила сам две врсте соса – бешамел бели и парадајз црвени.
Потребно је:
- 1 коре од 500 гр.
- 1 павлака за кување 250 мл
- 1 смеса зачина 4 врсте сира
- 1 смеса зачина за болоњезе
- 1 парадајз сос 500 мл
- 30 грама пармезана
- 200 грама качкаваља ( део у листићима, део у комаду за рендање)
- 200 грама пилећих груди
- першун по жељи
- 2 мале коцке маслаца
- пола шаргарепе
- пола главице црног лука
- 1 чен белог лука
Бешамел сос направити тако што уместо уља растопимо мало маслаца, додамо павлаку за кување и смесу 4 врсте сира, и нарендати качкаваља по жељи да се топи док се кува уз мало першуна. Затим, направити црвени сос, исти поступак на маслацу растопљеном додати шаргарепу и лук, парадајз сос са смесом болоњезе и кувати док поврће не омекша.
Сваку кору наизменично богато мазати са сосевима белим и црвеним стављајући наизменично ред пилећих груди, ред листова качкаваља. На задњу кору нарендати богато качкаваља и посути пармезан. Након 20 минута печења у рерни ваше лазање су преукусне и спремне за сечење и дегустацију. Сутрадан, након што их оставите у фрижидер оне ће бити још укусније попут слане торте. Уз овај диван оброк додајте и неко пићенце – предлог купиново вино. Пријатно вам било!