Нека ове дивне лазање настану у вашој кухињи и нека буду недељни  ручак за вашу породицу или пријатеље. 

unplash.com Пријатан оброк!

Купите коре за лазање и обратите пажњу на цену –  могу се кретати од 150 динара па навише, до чак дупло и тродупло више. У принципу, ја сам правила са корама од 170 динара и заиста сам задовољна квалитетом.

Правила сам две врсте соса – бешамел бели и парадајз црвени.

Потребно је:

  • 1 коре од 500 гр.
  • 1 павлака за кување 250 мл
  • 1 смеса зачина 4 врсте сира
  • 1 смеса зачина за болоњезе
  • 1 парадајз сос 500 мл
  • 30 грама пармезана
  • 200 грама качкаваља ( део у листићима, део у комаду за рендање)
  • 200 грама пилећих груди
  • першун по жељи
  • 2 мале коцке маслаца
  • пола шаргарепе
  • пола главице црног лука
  • 1 чен белог лука

Бешамел сос направити тако што уместо уља растопимо мало маслаца, додамо павлаку за кување и смесу 4 врсте сира, и нарендати качкаваља по жељи да се топи док се кува уз мало першуна. Затим, направити црвени сос, исти поступак на маслацу растопљеном додати шаргарепу и лук, парадајз сос са смесом болоњезе и кувати  док поврће не омекша.

Сваку кору наизменично богато мазати са сосевима белим и црвеним стављајући наизменично ред пилећих груди, ред листова качкаваља. На задњу кору нарендати богато качкаваља и посути пармезан. Након 20 минута печења у рерни ваше лазање су преукусне и спремне за сечење и дегустацију.  Сутрадан, након што их оставите у фрижидер оне ће бити још укусније попут слане торте.  Уз овај диван оброк додајте и неко пићенце – предлог купиново вино. Пријатно вам било!

 

Leave a comment