Ове године одржава се 7. по реду Кад порастем бићу… програм каријерног вођења и саветовања, чији је централни део 6-дневни камп у Еколошком центру Радуловачки у Сремским Карловцима.

Кад порастем бићу …

Кад порастем бићу… програм

Као и претходних 6 година, Connecting реализује Кад порастем бићу… образовни програм намењен ученицима средњих школа широм Србије и региона.

“Приметили смо да млади у нашем окружењу имају страх од неуспеха, да им недостаје креативно самопоуздање, често сматрају да само деца предузетника могу да буду успешни предузетници и да немају добре узоре. То су ствари које желимо да променимо. Да срушимо стереотипе и инспиришемо младе да преузму одговорност за свој живот и остваре своје потенцијале” – Дениз Хоти, Connecting.

Донеси одлуку о својој будућности уз помоћ људи који су већ остварили успех.

Основна идеја Кад порастем бићу… програма јесте да пружи прилику средњошколцима да разумеју како функционише данашњи свет у доба 4.0 револуције. Наш програм им помаже да освесте своје таленте и кроз менторски рад 1:1 их припрема да на време донесу квалитетне и информисане одлуке о својој будућности!

Као и претходних година, искусни едукатори, психолози, предузетници и омладински радници делиће своја знања са средњошколцима на летњем кампу посвећеном образовању за каријеру Кад порастем бићу… Срећни смо што се 7-дневни камп сада већ традиционално организује у Истраживачкој станици Петница. Учесници кампа ће истраживати област 4.0 индустрије, потом правити сценарије и своје кратке филмове о утицају технологије на људске животе.

Програм чини 6 пажљиво осмишљених целина:

  • Информисање младих, путем недељних онлајн вебинара;
  • Унапређење „меких вештина”, припрема за камп, кроз онлајн вебинаре и курсеве на тему тимског рада и асертивне комуникације, у партнерству са Кројачевом школом;
  • Кад порастем бићу… камп, 6–дневни летњи камп
  • 3-месечни менторски програм, 1:1 рад са професионалцима из различитих индустрија;
  • Сајам пракси, једнодневни догађај током којег најбоље компаније са ових простора упознају Кад порастем бићу… полазнике и представљају своје програме пракси;
  • Job shadowing тренинг, полазници истражују жељена занимања, тако што одлазе у компаније и током једне недеље као “сенка” прате запосленог тј. своје жељено занимање.
    Пријави се!

Пријаве за програм трају до 20. јуна, и за младе из мањих средина је учешће бесплатно захваљујући финансијској подршци Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Кад порастем бићу… 2020

Још увек се двоумите. Уколико је тако молимо вас да завирите у један од наших видеа у којем можете да осетите атмосферу на нашем програму.

За све информације млади нам могу писати на мејл connectingpa@gmail.com или на Инстаграму.

Извор: Стартуј

Leave a comment