Психоделични рок бенд из Темишвара, Methadone Skies, наступиће у СКЦНС Фабрици, 1. јула у 20 часова, а уз њих ће, као предгрупа, наступити инструментални post metal bend из Новог Сада, Ледник.

Посети концерт

Активан од 2009. године, инструментални квартет Methadone Skies до сада је објавио четири албума, а сваки представља сопствени музички правац, често се ослањајући на стонер, пост-рок и доом метал. Албум “Different Layers of Fear”, који је објављен 2019. године, привукао је највише пажње, како публике тако и критичара, који су га оценили изузетно позитивним коментарима.
Бенд није губио време и радио је на потпуно новој звучној одисеји током пандемије коронавируса, а овај албум под називом “Retrofuture Caveman” угледаће светлост дана 7. маја 2021. године. “Retrofuture Caveman” природно се надовезује на “Different Layers of Fear”, и наставља путовање пост-рок и doom metal стазама. Ови контрастни стилови помешани су са прогресивним елементима, стонер рок и психоделичним излетима.
Methadone Skies su: Alexandru Wehry – gitara, Casian Stanciu – gitara, E-Bow, Mihai Guta – bas, Flavius Retea – бубњеви, перкусије, клавијатуре.

Ледник је инструментални пост метал бенд из Новог Сада. Њихова музика самоуверено плива у пост-рок и пост-метал водама, обликована у дуге и атмосферичне инструменталне комаде који су темељени на слојевитости гитарских ефеката, масивних ритмичких закуцавања и озбиљне игре динамиком. Почетком 2020. године објавили су први албум под називом “Celestial Monuments”. Албум садржи 6 песама, а сам концепт албума заснован је на тематици спознаје универзума око и унутар човека. Чланови: Eddie– бубњеви, Дражен – гитара, Ален – гитара, Горан – бас.
Улазнице су у претпродаји од 27. маја и могу да се купе online na http://www.gigstix.com/ као и на продајним местима Gigstixa. Цена улазница у претпродаји је 500 динара, а толико ће коштати и на дан концерта. Врата Фабрике отварају се у 19 часова. Концерт ће почети у 20 часова.

Leave a comment