У периоду од 13. до 17. јуна сви ученици основних школа широм Србије моћи ће да учествују у „Недељи мале матуре на ПМФ-у“, односно да похађају бесплатне припреме за малу матуру и то из: математике, физике, хемије, биологије и географије.

Бесплатне припреме за малу матуру за све ученике у Србији

Припреме ће се одржавати онлајн, преко платформе која омогућава истовремено учешће и до 10.000 ученика. Ове часове ће држати искусни професори са Природно-математичког факултета у Новом Саду. Ученици неће бити само пасивни посматрачи, него активни учесници ових часова – моћи ће у реалном времену да решавају задатаке и постављавају питања предавачима. Сви часови ће бити снимљени и ученици ће моћи и одложено да их погледају.

Ученици, односно њихови родитељи само треба да се бесплатно региструју на порталу на којем ће бити постављени линкови за часове, снимци тих часова, као и остали корисни материјали.

Линк се налази на сајту Природно-математичког факултета у Новом Саду – https://www.pmf.uns.ac.rs

Сваког дана током „Недеље мале матуре на ПМФ-у“, ученици ће слушати припрему за малу матуру из по једног предмета и то:

  • понедељак,        13. јун, од 11 часова –             ФИЗИКА;
  • уторак,                 14. јун, од 11 часова –             МАТЕМАТИКА;
  • среда,                   15. јун, од 11 часова –             ХЕМИЈА;
  • четвртак,              16. јун, од 11 часова –            БИОЛОГИЈА;
  • петак,                   17. јун, од 11 часова  –            ГЕОГРАФИЈА.

ПМФ у Новом Саду је прошле године организовао први пут припреме за малу матуру из математике, на којима је учествовало неколико хиљада основаца. Позитивна искуства и реакције ученика су нам и били основни мотив да и ове године држимо ове припреме и то из свих области које се изучавају на нашем факултету. На тај начин желимо да помогнемо основцима да што боље положе малу матуру и упишу жељене школе.

Leave a comment