Никола Коља Пејаковић познат као глумац и режисер, али пре свега по сценаристичком раду на филмовима “Лепа села лепо горе”, “Рат уживо”, “Ледина” и хит серији “Вратиће се роде”, упоредо је на музичкој сцени стекао статус култног аутора већ са првим албумом “Мама, немој плакати” (2002), снимљеним под фирмом Коља и Смак Белог дугмета.

Коља и Гробовласници

Након “порочних” хитова као што су “Сјео сам за шведски сто” и“B.J. Blues” са првенца, Пејаковић је свој особен ауторски израз наставио са песмама попут “Хаљинице боје лила” и “Ето, удаде се ти за коња” на подједнако изазовном другом албуму “Коља” (2009). Тек након романтично интонираног и “прочишћујућег” трећег албума “Гробовласници” (2013), Коља је осетио да је време да се са својим бендом сусретне уживо са публиком – Пејаковићев први концерт у каријери успешно се одиграо 21. марта 2015. године у испуњеном београдском Дому синдиката, где га је пратио бенд Гробовласници.
Коначно, Коља је култни статус учврстио код публике и критике одлично прихваћеним четвртим албумом “4 Прста” (Long Play, 2018), позамашну збирку од 19 композиција претежно утемељених у блузу, у продукцији Воје Аралице, а издвојиле су песме “Може мало сутра”, “Ала је леп овај свет” (на стихове Јована Јовановића Змаја) и “Сваку ноћ је исти мрак”.
Од самог почетка Коља сарађује са продуцентом и гитаристом Војом Аралицом за кога каже: “Воја је генијално продуцирао и свирао на плочама. Нањушио је да ту нешто има, и одвео ме у студио”, а треба истаћи и клавијатуристу Ивана Алексијевића Панчевца, кога Коља коментарише као: “Светски квалитет, изузетан таленат, срећан сам што свирам са њим”. Бас и контрабас свира Милан Павковић, а однедавно је ту и бубњар Сале Ранковић.
Како би Пејаковић описао музику коју свира? “Како год окренеш, то је блуз”.
Улазнице су у претпродаји и могу да се купе online на  http://www.gigstix.com/ као и на продајним местима Gigstixa.
Early bird улазнице коштају 1.200 динара, а регуларна цена улазница у претпродаји биће 1.500 динара. На дан концерта цена ће износити 1.800 динара, а улазнице ће моћи да се купе на билетарници Фабрике.
Врата Фабрике отварају се у 20 часова. Концерт ће почети у 21 час.

Leave a comment