Отворен је јавни позив за учешће на конкурсу Serbian Globe World Music Festivala Pocket Globe, који траје до 15. јуна 2022. године.

Први World Music Festival Pocket Globe

Први World Music Festival Pocket Globe

Фестивал Pocket Globe представља природан наставак истоимене серије концерата, која се од јесени 2019. године одвијала у Еђшег – културној станици, и која је касније, за време короне, дала важан допринос производњи нових онлајн садржаја у оквиру Европске престонице културе.

Сам фестивал, као вишедневна манифестација посвећена world music жанру – привлачном, разнобојном, створеном за радознале душе – јесте нешто што је недостајало Новом Саду.

На првом Pocket Globe-u, који ће бити одржан од 10. до 12. новембра 2022, у Српском народном позоришту и Синагоги, у оквиру програмског лука Друга Европа пројекта Нови Сад – Европска престоница културе, наступиће уметници из Ирана, Турске, БиХ, Француске, Марока, Словеније…

У такав миље Pocket Globe-u жели да смести и концерт једног домаћег уметника / бенда. Зато: не пропустите конкурс Serbian Globe!

По затварању конкурса, петочлани жири ће да изабере уметника / бенд, који ће учествовати на првом издању Pocket Globe-a.

На конкурсу могу да учествују уметници roots i world music жанра. Осим тога, могу да се пријаве уметници који већи део године живе и раде у Србији – у бенду могу бити и страни држављани (не као лидери), али је важно да је база бенда наша земља.

На конкурсу не могу да учествују они уметници који су чланови Pocket Globe-a фестивалског тима, нити њихови најближи сродници, као ни чланови жирија.

За конкурс је потребно доставити:
1) биографија уметника / бенда, 2) две фотографије, 3) видео-линкови (пожељно је да се ту нађу и званични видео-спот и снимак са наступа), 4) download линк ка дигиталном албуму или ка streaming платформи, 5) рајдер-листа

Пријава се може остварити електронски, путем мејла:

pocketglobefestival@gmail.com

Извор: Стартуј

 

Leave a comment