Манифестација Продуцентски дан која представља дипломски рад студената Катедре за Филмску и ТВ продукцију, Факултета драмских уметности, годинама уназад подржана је од стране Министарства културе и града Београда.

Продуцентски дани на ФДУ

Манифестација се традиционално одржава једном годишње још од 2005. године, а ове године је 17. по реду Продуцентски дан под слоганом „Вечни гламур продуцената“.

Продуцентски дан ће се одржати 3. и 4. јуна 2022. године на Факултету драмских уметности. Програм чине пројекције студентских радова, предавања успешних продуцената и гостију из региона, као и церемонија доделе награда најбољим продуцентима, након чега ће бити приређен коктел и музички програм.

Овогодишњи Продуцентски дан угостиће професоре и студенте са Академије сценских умјетности у Сарајеву (АСУ), а првог дана Манифестације, 03. јуна, ће бити одржана три мастеркласа. Први мастерклас ће водити Јован Марјановић, продуцент из Босне и Херцеговине, нови директор Сарајево Филм Фестивала, затим ће следећи мастерклас одржати Милан Стојановић и Маја Поповић Милојевић, продуценти који су недавно заједно радили на домаћем филму “Лето када сам научила да летим” и последњи мастерклас ће водити Jonathan English, британски продуцент који је основао продукцијску кућу Balkanic Media у Београду.

Циљ манифестације је представљање радова студената Филмске и ТВ продукције, као и промовисање професије продуцента и представљање значајне улоге коју Катедра за Филмску и Телевизијску продукцију има у едукацији кадрова у областима медија, културе и уметности. Такође, циљ је и повезивање Алумнија катедре са актуелним студентима.

Студенти IV године који чине организацију су Ана Ристић, Јована Чучуковић, Тамара Ременски, Анастасија Нешковић, Јана Миљковић, Тијана Савић, Ања Ковачевић, Марко Николић и Сара Камарит.

За више информација, пратите инстаграм и фацебоок страницу Продуцентског дана: ttps://instagram.com/producentski_dan i https://m.facebook.com/ProducersDay/

Извор: Стартуј

Leave a comment