У понедељак, 2. маја, у оквиру Међународне студентске недеље у Београду (познатија као ИСWиБ), званично су отворене пријаве за волонтере.

Отворене су пријаве за волонтере на Међународној недељи студената у Београду!

Међународна недеља студената у Београду

 

 

 

 

 

 

 

Волонтирање на Међународној студентској недељи пружа могућност упознавања интернационалних студената из читавог света, стицање нових знања и вештина, као и незаборавно искуство. Будући волонтери ће имати прилику да осете атмосферу фестивала из специфичних улога: као фотограф/видеограф, члан логистике, групни водич или инфо и хост.

Међународна студентска недеља у Београду је највећи пројекат Светског омладинског таласа и већ 15. годину заредом окупља младе људе широм света. Ово је највећи студентски фестивал у југоисточној Европи, који током 7 дана окупља учеснике из 32 државе и обухвата едукативни, забавни и културни садржај.

Ове године тема фестивала су циљеви одрживог развоја, који су дефинисани Агендом 2030 Уједињених нација. Тема одрживог развоја обрађује се кроз 10 различитих радионица и посматра са различитих аспеката. Фестивал се састоји из два дела: едукативног и забавног сегмента. Учесници се подстичу на критичко размишљање и лични развој, а поред радионица, учеснике очекује дружење, различити културни и забавни садржаји.

Светски омладински талас је омладинско невладино удружење које промовише развој младих кроз умрежавање на локалном и глобалном нивоу и пружајући допринос заједници.

Званични слоган овогодишњег фестивала је #NegujmoBudućnost (#NurtureOurFuture).

Leave a comment