„Фото Грац: Селекција IV” у Културној станици Свилара

Радови који се баве актуелним темама попут друштва, културе и политике, али и отвореним приступима индивидуалним и егзистенцијалним питањима стижу у Нови Сад. Изложба фотографија „Фото Грац: Селекција IV” представља селекцију од око 60 радова, 26 аутора и ауторки, који представљају вишеслојан приказ сцене савремене фотографије у Грацу и Штајерској области.

Фото Грац Секција IV

 

 

 

 

 

 

 

Отварање изложбе одржало се 16. маја с почетком у 19 часова у Културној станици Свилара. Отварању изложбе „Фото Грац: Селекција IV” присуствовао је Gerhard Gross који је осмислио концепт изложбе, уметнице Evelyn Loschy и Lena Prehal као и Adrien Faiks, директор Аустријског културног форума који је партнер на овом пројекту.

Избор фотографија представља занимљиве сликовне светове, студије природе, уличну фотографију и портрете. Од аналогне црно-беле фотографије, преко фотограма па до представљања слике базиране на алгоритму прихваћени су различити облици фотографске технике. Око 60 радова нуди увид у фотографско стваралаштво уметника рођених између 1940. и 2000. године у Штајерској, међу којима су међународно активне личности, као и професионални и аматерски фотографи.

Изложба „Фото Грац: Селекција IV” испитује аспект лепоте унутар краткотрајности, бави се перцепцијом и презентацијом стварности и преиспитује улогу и могућности фотографије као медија. Бијенале „Фото Грац” непрекидно је посвећено промоцији актуелне фотографске сцене у Грацу, другом по величини граду у Аустрији и савезној покрајини Штајерској.

Изложба ће бити отворена за посетиоце сваког дана до 30. маја у периоду од 10 до 20 часова.

Више детаља о културним станицама можете пронаћи на сајту kulturnestanice.rs.

Leave a comment