Представом „Заљубљени Шекспир“ Београдског драмског позоришта, синоћ је отпочело друго издање мини фестивала „Наши дани“ у Српском народном позоришту. Публика се у два сата заједно са Шекспиром суочавала са његовом паралишућом уметничком блокадом, његовом новом љубави и инспирацијом али и тужном судбином да ће та љубав ишчезнути.

Отворени наши дани!

 

 

 

 

 

Глумац Александар Радојичић који тумачи улогу лорда Васекса истакао је значај овакве сарадње као и да ће ова представа бити добра препорука за нека наредна гостовања у Новом Саду.
„Мислим да је овакав вид сарадње од великог значаја, не само за БДП већ за позоришта из Србије и целог региона. Размена представа и то што публика у Новом Саду може да види београдске представе и обнуто као и дружење, сарадња, посматрање како се ради у другим позориштима, велико је за нас искуство и значајно је, а мислим да је и за публику супер, да виде нешто ново, неке нове глумце које немају прилику сваког дана да гледају. Драго ми је да представу „Заљубљени Шекспир” имамо прилику да одиграмо пред новосадском публиком”, рекао је Радојичић.
Са њим се слаже и директор Драме СНП-а Милован Филиповић који је рекао да је за новосадску публику важно да погледа неке наслове, занимљиве београдској публици али исто тако и публици из других већих градова региона.
„Ми смо покренули фестивал да бисмо нашој публици показали то што раде друга значајна позоришта у држави, а и да бисмо наш репертоар могли да показујемо публици из других градова. Сам резултат првог фестивала нам је показао да су Наши дани пројекат који би требало пажљиво развијати, и већ ове године уз БДП, Новосадско позориште придружила су нам се позоришта из Македоније, Хрватске и БиХ”, истакао је Филиповић.
Већ вечерас публика може погледати представу „Цемент Београд“ у режији Себастијана Хорвата, која је прошлогодишњи победник Битефа, док ће последњег дана фестивала, 18. маја бити одиграна представа „Демократија“ Вељка Мићуновића.
Мини фестивал „Наши дани“ наставиће се почетком октобра у Београдском драмском позоришту када ће Српско народно позориште београдској публици представити своје наслове.

Leave a comment