Волонтирајте на 20. Ухвати филму

Конкурс за волонтере за међународни 20. филмски фестивал „Ухвати филм“, који се ове године одржава од 12. до 16. октобра у Културном центру Новог Сада, отворен је до 25. маја. Сви који би волели да учествују у организацији и реализацији Фестивала, а уједно стекну нова познанства и вештине, могу се пријавити на линку, попуњавањем пријавног формулара.

Волонтерке у акцији

 

 

 

 

Послови у којима волонтери могу да узму учешће:

ПРЕВОЂЕЊЕ: са енглеског или другог страног језика на српски и обратно (дијалог листе филмова, синопсиси филмова, симултано превођење разговора са ауторима након пројекције филмова), ЈУН-ОКТОБАР;
ПРОМО ТИМ: помоћ при објављивању објава на друштвеним мрежама, писање интервјуа, рецензија и других текстова за сајт, осмишљавање, снимање и монтажа кратких видео клипића за потребе друштвених мрежа, припрема материјала за промотивне активности, фотографија ЈУН-ДЕЦЕМБАР;

Конкурс за волонтирање у области фотографије и техничке подршке, биће расписан у августу!

Ново, 20. издање Ухвати филм фестивала увелико се припрема. На управо завршеном конкурсу за филмове, пристигло је 379 филмова, из свих крајева света. Највише филмова, стигло је из далеког Ирана – и то 51. У стопу их прате и филмови из Америке, Италије и Индије. Ове године, пробудио се и регион – чак 12 остварења пријављено је са еx-yу територије, од којих је 4 из Србије.
Коначан избор филмова сазнаћемо 1. јула. кад ће стручни жири одлучити који филмови ће бити приказани на новосадском издању 20. Ухвати филм фестивала, а који улазе у ужи избор за приказивање на другим регионалним издањима Ухвати филма.

Овогодишње 20. издање Ухвати филм део је званичног програма Нови Сад – Европска престоница културе, платформе Друга? Европа.

Ухвати филм једини је регионални филмски Фестивал о инвалидности. Већ 20. годину успешно се одржава у Новом Саду, у организацији КАО Парнаса, од 2011. реализује се у Ријеци, под организацијом Удруге Спирит, а од 2017. у Бањој Луци под вођством Хуманитарне организације Партнер и у Котору у реализацији АРТ 365 из Подгорице.

Филмски фестивал Ухвати филм одржава се са јединственим циљем: информисања јавности о животу, активностима, правима и достигнућима особа са инвалидитетом, чиме се утиче на промене у ставовима људи у вези са особама са инвалидитетом, боље разумевање и прихватање различитости, те стварање услова за већу видљивост и укључивање особа са инвалидитетом у све сфере друштвеног живота.

Сви детаљи о конкурсу и самом Фестивалу доступни су на http://sr.uhvatifilm.org.

Маријана Рамић
координаторка пр активности
Тел. 064-33-40-139
pr.uhvatifilm@gmail.com; marijanaramic@gmail.com

Leave a comment