Шарени Ускрс тик куца на наша врата, и као и сваког празничног госта ред је да га и ове године дочекамо спремни, у најлепшој атмосфери радости и дружења. Корпице разних облика, цегери,  декоративни послужавници крцати су симболима Васкрса - пуно разнобојних јаја и зека од правих до чоколадних, са украсима и фигурама пилића и кока које греју своје гнездо. Украси који симболизују Ускрс се све више појављују у различитим и новим издањима -  идеја је прегршт и само извиру нове. 

unplash. com Пуно шарених јаја и зека куца на наша врата!

Како ћете ви украсити своју главну корпу на столу за Васкршње празнике? Ја сам узела корпицу коју сам добила за 8. март са слаткишима попут цегера. Унутра сам додала мало сламе/сена са села док ви можете додати зелену или светлу смеђу сламасту подлогу попут гнезда коју можете јефтино пазарити у кинеском шопу. За почетак сам додала 7-8 веома малих јаја од стиропора обојених у пастелне нежне боје -  розикасте, тиркизне,  зеленкасте и сивкасте које сам јефтино пазарила у кинеском шопу. Након тога сам додала три већа вештачка јајета у златној боји врло отменог изгледа попут новогодишње скупоцене кугле на јелци.  Затим сам додала, са стране, неколико чоколадних зека са правом шаргарепом и једним киндер јајетом, оставила сам простора да додам и права свеже бојена јаја. На постоље са цвећем код прозора додала сам фигурице малих коки са јајима и пилићима са понеким јајетом убаченим у зелену крошњу биљки. На улазним вратима сам окачила симбол јајета уместо божићњег венца који је до сада висио. Можда имате на вашем зиду или желите да имате икону васкресења  Христа у част празника дружења и праштања, у част дана радости и весеља.

Још само да припремим пар поклон-зека за малишане и да припремим богат колач са чоколадним јајима и мој Васкрс може да се угости у мом дому. Осмислите и ви идеје које ће украсити ваш дом за ову празничну атмосферу и разбијте монотонију свакодневнице. Чим пре, свратите у кинески шоп или на пијацу и крените да проналазите детаље које можете да приуштите и који ће вам причињавати ситно а тако значајно задовољство. 

Срећна припрема и украшавање Васкршњег дома! 

Сузана Марјановић

Leave a comment