Хуманитарна организација „Нађи Раула“ из Ниша уз подршку Startuj.com, организује осми Форум младих научника. Форум се одржава у уторак, 10. маја 2022. године у Свечаној Сали Универзитета у Нишу.

Осми Форум младих научника промовише девојке у математици

8. Форум младих научника

„Идеја овогодишњег Форума јесте промоција девојака у математици. Када смо одлучивали о теми самог Форума, мотивисале су нас речи чувене математичарке Марјам Мизаркани. Са сигурношћу могу рећи да смо одабрали четири хероине, праве младе математичарке. Оне долазе из Ниша, Београда, Куршумлије“ – истиче Јован Милић, оснивач Форума младих научника и додаје: „Овогодишњи Форум је тако конципиран да ће публика у реалном времену моћи да поставља питања нашим говорницама. Поред тога, потрудили смо се да сам Форум технички унапредимо тако да смо припремили прави визуелни доживљај за све посетиоце.“

Учеснице овогодишњег Форума младих научника, дискутоваће на тему: „Даме у математици, мислите да је немогуће?“ Слоган овогодишњег Форума је „И ја имам право“, а организатори желе да пошаљу снажну поруку о важности равноправности дама у математици.

Подсетимо, традиција Форума је да сваке године одређена држава представља свој образовни систем. Ове године је то Република Србија.

„Република Србија је наша домовина, наши Универзитети важе за јако угледне у свету. Овогодишњим Форумом желимо да мотивишемо што већи број младих људи да настави своје студије управо на Универзитетима широм Србије. Посебно ћемо представити нашу књижевност и то у холу Универзитета. Желимо да тог 10. маја Ниш буде центар Србије, да Ниш буде град у којем ће сви који посете Форум моћи да се додатно упознају са нашим образовним системом“ – истиче Милић.

Сада већ по традицији, у склопу свечаног отварања Форума очекује се наступ Војног оркестра из Ниша и дечијег хора „Чаролија“.

„Велику захвалност дугујемо Генералу Симовићу, Војном оркестру али и Гоги Стаменковић из дечијег хора „Чаролија“, који су ту да нас увек подрже то је сарадња која траје сада већ осам година. Посебно истичемо наступ дечијег хора „Чаролија“, који ће извести врло важну нумеру са јасном и недвосмисленом поруком – Само рата да не буде.“– поручују организатори Форума младих научника у Нишу превођени младим Јованом Милићем.

Подсетимо, овогодишњи Форум младих научника, одржава се у уторак, 10. маја 2022. године од 11.30h у Свечаној Сали Универзитета у Нишу. Присуство догађају је могуће уз претходну пријаву на сајту Х.О. „Нађи Раула“. Организатори позивају све заинтересоване да посете догађај и подрже једину здраву будућност сваког здравог друштва.

Извор: Startuj.com

 

Leave a comment