Живимо у доба када су млади изложени најразличитијим изазовима у реалном и виртуелном свету, а у време пандемије сасвим извесно је много тога додатно отежало положај младих и проблеме са којима се суочавају. Са идејом да о теми менталног здравља омладине, као изузетно важној области, разговарамо отворено и понудимо решења и одговоре, ЕУ инфо кутак Ниш у сарадњи са Центром за промоцију здравља Института за јавно здравље Ниш, организује нови онлајн догађај.
Трибина „Пандемија и ментално здравље младих – врх леденог брега“ одржава се у среду 30. марта од 13 сати.

Ментално здравље људи

Кроз савете стручњака, искуства и примере из праксе у раду са младима, учесници догађаја понудиће овом приликом конкретне одговоре на питања која се тичу бриге о менталном здрављу младих.
Учествују:

  • др Чедомир Шагрић, начелник Центра за промоцију здравља
  • Ивана Врачкић, когнитивно-бихејвиорални психотерапеут
  • Никола Божановић, Клуб за оснаживање младих 018 – КОМ 018

Неке од тема које ће бити у фокусу разговора: Како млади перципирају сопствено здравље; Какве стилове живота воде, да ли и колико брину о свом физичком и менталном здрављу; Тражење помоћи као знак снаге – Како се здравље младих уз подршку институција може унапредити; Како препознати психолошке потешкоће у раној фази? Шта када се развију проблеми са менталним здрављем?

Идеја догађаја је да сазнамо и колико су млади спремни да деле своја осећања, бриге и изазове, где се информишу и да ли добијају адекватну подршку, а разговараћемо и о томе и каква је улога родитеља, школе, психолога, заједнице.
На догађају ће бити представљен и „Сафебоок“ приручник о безбедности младих, који је припремио КОМ 018, уз ЕУ подршку кроз Ерасмус+ програм. Приручник ће моћи да се користи у раду са младима, како у званичним институцијама и у систему формалног образовања, тако и у неформалној едукацији младих.
Трибина се реализује посредством Зоом платформе, а сви заинтересовани за праћење треба да се пријаве најкасније до 29. марта у 19 сати како би добили линк за праћење.
ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР

Догађај ће бити уживо емитован и на:

https://www.facebook.com/euipnis 

https://www.youtube.com/user/EUICBG

Leave a comment