Београдска отворена школа позива новинаре и новинарке да се пријаве за прву Академију новинарства ”Млади и медији”. Јединствену прилику да унапреде знања, вештине и алате за бављење новинарством добиће чак 15 новинара и новинарки.

Пријавите новинаре/ке за програм који их награђује са 1000 евра!

Да ли те занима школа новинарства?

Фото: Startuj.com (Shutterstock)

Програм почиње 31. марта 2022. године и трајаће шест недеља и комбинује предавања и догађаје уживо и онлајн. Програм предавања ће се одржати у онлајн сфери, изван радног времена, док ће тродневни почетни и завршни догађаји бити одржани уживо. Одабраним полазницима и полазницама ће бити покривени трошкови превоза, смештаја у хотелу и хране.

На предавањима ће полазници и полазнице имати прилику да уче од професионалаца из признатих српских редакција – КРИК-а, ЦИНС-а, Н1, ББЦ-ја на спрском, РТВ-а, Инсајдера и многих других. Биће обрађене теме попут коришћења напредних техника и алата у новинарству, истраживачког новинарства, мултимедије у новинарству, новинарске форензике, али и употреба нових форми – подкаста, ”мобилног новинарства” и других.

Осим предавања, полазници и полазнице ће, уз подршку ментора – медијских стручњака и стручњакиња из најбољих домаћих медијских кућа, бити у прилици да креирају сопствене медијске производе за које смо припремили 10 награда у износу од 1000 евра!

Циљ програма је побољшање практичних вештина извештавања, упознавање са истраживачким новинарством, увођење нових техника у рад младих новинара и новинарки, али и подстицање међусобног умрежавања и сарадње.

Услови за пријаву је да су сви кандидати и кандидаткиње већ ангажовани у медијима, као и да имају највише 35 година.

Пријаве су биле отворене до 17. марта до 15h.

Заинтересовани кандидати и кандидаткиње су могли пронаћи тачан календар Академије новинарства и више информација у Смерницама за пријаву – ОВДЕ.

Извор: Стартуј 

Leave a comment